Go Norsk Friluftsliv to main content

Om Friluftslivets uke

I Friluftslivets uke 31.august – 8. september 2024 feirer vi norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke. Vi inviterer hele Norge til å bli med ut på tur!

Foto: Paulina Cervenka
Foto: Paulina Cervenka

I Friluftslivets uke inviteres alle i hele Norge til å bli med ut i naturen. Over hele landet kan du delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der du bor.

Uka sparkes i gang med at hele Norge inviteres til å sove ute under Natt i Naturen lørdag 31. august.

Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak.

Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år. I 2022 ble det registrert over 1400 arrangementer i aktivitetskalenderen for uka.

Hva skjer i mitt nærområde?

Besøk aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke for å se hvilke arrangementer som foregår der du bor!

Er du en del av en organisasjon eller forening og ønsker å synliggjøre deres aktiviteter under Friluftslivets uke, kan du registrere din aktivitet i aktivitetskalenderen.

Nærfriluftsliv: Vi ønsker at enda flere skal få oppleve natur og friluftsliv – og bli kjent med utemulighetene der de bor. Denne uka kan du prøve nye turmål eller aktiviteter sammen med lokale lag og foreninger. Det kan være skog og fjellturer, sopp- og bærplukking, elvevandringer, naturstier, padleturer, klatring, speidertivoli, fugletitting, bålkos og pølsegrilling, felles overnatting i telt, turer til spennende historiske steder eller andre naturopplevelser.