Go Norsk Friluftsliv to main content

Bli med på Natt i Naturen

Under Natt i Naturen inviteres hele Norge til å sove en natt ute i det fri. Vi håper at du også vil være med lørdag 31. august.

Foto: Berit Johannessen Gilleberg
Foto: Berit Johannessen Gilleberg

Natt i Naturen er den ene natta i året der tusener av folk over hele landet pakker soveposen og overnatter ute. Det magiske er at selv om én ligger i hengekøye i skogen i Alta, en annen telter i hagen sin i Mandal og en tredje sover i Oslomarka, så ligger vi alle under den samme himmelen.

Alle er velkomne. Både du som aldri har overnattet ute før, og du som teller din tiende natt under stjernene denne sesongen.

Hvordan deltar jeg?

Alt du trenger å gjøre for å delta på Natt i naturen er å ta med deg en sovepose, et telt, ei hengekøye eller hva du måtte foretrekke å overnatte i, og legge deg til ute. Du bør også så klart huske på å ha med nok mat, drikke og varme klær.

Om du velger å ligge på terrassen, på fjellet, på en strand eller i nærskogen, er helt opp til deg. Om du sover alene eller med kjæresten, kona og ungene, en vennegjeng eller bestevenninna di, skal vi heller ikke blande oss borti.

Åpne fellesarrangementer

Hvis du har lyst til å sove sammen med en større gruppe, er det verdt å sjekke om de finnes et fellesarrangement i nærheten av der du bor.

Flere lokale lag og foreninger rundt om i landet har Natt i Naturen-arrangementer som er åpne for alle. Sjekk aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke for å se om det finnes noe der du bor.

De siste årene har  opp mot 100 000 personer sovet ute under Natt i Naturen. Vi håper du har lyst til å bli med i år!