Logo – Friluftslivets uke

Ta en tur med mening!

31. august – 8. september er det Friluftslivets uke, hvor hele Norge er invitert til å bli med ut i naturen. I den forbindelse utfordrer vi deg til å gjøre det lille ekstra neste gang du er på tur: Ta med en pose og fyll den med avfallet du finner på veien!

Tekst: Linn Elise Jakhelln
Foto: Johnny Vaet Nordskog

Vi har tidligere skrevet om det å ferdes sporløst når man er i naturen. Det handler for eksempel om å ikke gjøre unødvendig skade på trær, vise hensyn til dyre- og fugleliv, og ikke minst å ta med seg hjem igjen alt man har hatt med seg ut på tur. Men det er enda mer man kan gjøre for å ta vare på naturen og nærmiljøet sitt. For eksempel kan man plukke med seg søppel man kommer over i naturen.

Les også: Så lenge blir søpla liggende i naturen

En felles innsats

I følge en Ipsos-undersøkelse fra 2017 går sju av ti av oss på tur hver uke. Tenk så mye søppel vi kan få ryddet hvis hver av oss neste gang tar med oss en pose og fyller den med det vi kommer over.

Kanskje har du irritert deg over søppel langs en sti i nærområdet, eller bor i nærheten av en strand eller et vann hvor folk er dårlige til å rydde etter seg? Da kan dette være fin anledning til å gjøre en liten innsats for nærmiljøet, og din egen trivsel.

Tar du utfordringen?

Ta gjerne bilder på DIN tur med mening, og del dem på Instagram under #norskfriluftsliv, så kanskje vi deler bildet ditt på siden vår!

Vil du vite mer om hvordan du kan bidra til å fjerne avfall i ditt nærområde? På Hold Norge Rents nettsider kan du lese mer om forsøpling og hvordan du kan bidra, blant annet med å arrangere din egen ryddeaksjon.

Del denne artikkelenRelevante nyheter

Klar for en natt i naturen? Dette bør du vite før teltturen

Telting er gøy, billig og miljøvennlig. Når du kan ta tannpussen i tussmørket omringet av skogens lyder, og nyte frokosten på en knaus, trenger du heller ikke å reise langt for å skape gode minner. Tekst...

Sats på gjenbruk i Friluftslivets uke!

Skaff deg det du trenger til Friluftslivets uke – uten å kjøpe noe nytt! På den måten sparer du både miljøet og lommeboka. Tekst: Linn Elise Jakhelln Foto: Synne Kvam I jakten på det nyeste o...

Bli med på #nattinaturen – vinn flotte premier!

Lørdag 31. august sparkes Friluftslivets uke 2019 i gang med at "hele Norge" sover ute! Foto: Nikolai Øyehaug I 2018 sov opp mot 100 000 personer ute under #nattinaturen. Vil du være med i år? Konseptet f...