Logo – Friluftslivets uke

Bli med på Nordisk Natt i Naturen

Under Nordisk Natt i Naturen inviteres hele Norden til å tilbringe en natt ute i det fri. Vi håper at nettopp du vil bli med!

 

Lørdag 3. september sparkes Friluftslivets uke i gang med at hele Norge inviteres til å ta en Natt i naturen. I år er natten ekstra spesiell, da den er del av en felles nordisk feiring av friluftslivet.

En fellesnordisk tradisjon

Nordisk Natt i Naturen bygger på den mangeårige fellesnordiske tradisjonen med å dyrke friluftsliv. Vanen med å tilbringe mye tid i naturen året rundt, er noe som binder Nordens befolkninger sammen.

Friluftslivet forbinder oss ikke bare med resten av Norden. Det forbinder også oss mennesker med naturen. Og vi vet at det er bra for både den fysiske og den psykiske helsa.

Nordisk Natt i Naturen er en feiring og videreføring av denne tradisjonen. Målet er at enda flere skal få øynene opp for de mange gode opplevelsene som er å finne i nordisk natur, gjennom hele året og hele døgnet.

Les mer på nettsiden for Nordisk Natt i Naturen.

SKJERP SANSENE: Lytt, lukt og opplev hvordan naturen forandrer seg når mørket faller på. Foto: Friluftsrådet

Hvordan deltar jeg?

Alt du trenger å gjøre for å delta på Natt i naturen er å ta med deg en sovepose, et telt, ei hengekøye eller hva du måtte foretrekke å overnatte i, og legge deg til ute. Og så bør du så klart huske på å ha med nok mat, drikke og varme klær.

Om du velger å ligge på terrassen, på fjellet, på en strand eller i nærskogen, er helt opp til deg. Om du sover alene eller med kjæresten, kona og ungene, en vennegjeng eller bestevenninna di, skal vi heller ikke blande oss borti.

Les mer om Natt i naturen 2022!

I forbindelse med Natt i naturen arrangeres det også en stor fotokonkurranse, der vinneren i år blir med i en fellesnordisk finale. Se hvordan du deltar i fotokonkurransen for Natt i naturen.

Del denne artikkelenRelevante nyheter

Gratis hefte: Lær barna om allemannsretten i Friluftslivets uke

Naturvakt er et gratis læringsopplegg om allemannsretten for barnehager. Bestill hefter til din barnehage her! Friluftslivets uke går av stabelen 3. til 11. september 2022. I den forbindelse har Norsk Friluf...

Friluftslivets uke i splitter ny drakt

Den landsdekkende feiringen av friluftslivet har fått et grafisk løft. Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner. Det er Norsk Friluftsliv og ...

Stor fotokonkurranse under #nattinaturen – vinn telt fra Fjällräven!

Bli med på #nattinaturen og del ditt beste bilde med oss! Alle som deltar i fotokonkurransen er med i trekningen av flotte premier. Under #nattinaturen inviteres hele Norge til å ta en natt ute i det fri. Vi...