Logo – Friluftslivets uke

Bli med på Nordisk Natt i Naturen

Det er bare å pakke klart sovepose, telt og liggeunderlag. Lørdag 2. september er det Natt i Naturen, og i år sover også svenskene, danskene og finnene ute. 

Lørdag 2. september sparkes Friluftslivets uke i gang med at hele Norge inviteres til å ta en Natt i Naturen.

I 2023 er Natt i Naturen ekstra spesiell, da det er en del av en felles nordisk markering.

Hvordan deltar jeg?

Alt du trenger å gjøre for å delta på Natt i Naturen er å ta med deg en sovepose, et telt, ei hengekøye eller hva du måtte foretrekke å overnatte i, og legge deg til ute. Og så bør du så klart huske på å ha med nok mat, drikke og varme klær.

Om du velger å ligge på terrassen, på fjellet, på en strand eller i nærskogen, er helt opp til deg. Om du sover alene eller med kjæresten, kona og ungene, en vennegjeng eller bestevenninna di, skal vi heller ikke blande oss borti.

Les mer om Natt i Naturen 2023!

SKJERP SANSENE: Lytt, lukt og opplev hvordan naturen forandrer seg når mørket faller på. Foto: Friluftsrådet

En fellesnordisk tradisjon

Nordisk Natt i Naturen bygger på den mangeårige fellesnordiske tradisjonen med å dyrke friluftsliv. Vanen med å tilbringe mye tid i naturen året rundt, er noe som binder Nordens befolkninger sammen.

Friluftslivet forbinder oss ikke bare med resten av Norden. Det forbinder også oss mennesker med naturen. Og vi vet at det er bra for både den fysiske og den psykiske helsa.

Les mer på nettsiden for Nordisk Natt i Naturen.

Stor fotokonkurranse: Under Natt i Naturen blir det også en fotokonkurranse, der vinneren i år blir med i en fellesnordisk finale. Se hvordan du deltar her!

Del denne artikkelenRelevante nyheter

Ta en Tur med mening 6. – 8. september!

Har du en sti, en skog eller et friluftsområde i nærheten av deg som trenger litt kjærlighet? Tur med mening er en dugnad for naturen, hvor hele Norge oppfordres til å ta en tur ut og gjøre en innsats som...

Bli med å feire Turmat fra hele verden-dagen

Onsdag 4. september feirer vi naturen og mangfoldet av verdens matkulturer. Vi håper at nettopp du har lyst til å bli med! Under Friluftslivets uke 31. august – 8. september 2024 feirer vi friluftslivet ...

Gratis hefte: Lær barna om allemannsretten i Friluftslivets uke

Naturvakt er et gratis læringsopplegg om allemannsretten for barnehager. Bestill hefter til din barnehage her! Friluftslivets uke går av stabelen 2. til 10. september 2023. I den forbindelse har Norsk Friluf...