Logo – Friluftslivets uke

Bli med på Friluftslivets uke 2019!

Slik kan ditt lag, forening, råd eller kommune være med og markere Friluftslivets uke 5. september – 13. september 2020.

Hele Norge er invitert til å bli med på Friluftslivets uke 2020. Den første uken i september bugner det av friluftslivsaktiviteter- og arrangementer over hele landet – og i 2019 ble over 1400 av disse registrert i aktivitetskalenderen – som ble markedsført på ulike plattformer over hele landet.

Kalenderen er til for at folk skal kunne se hva som skjer i Friluftslivets uke der de bor, uansett hvilken lag, forening, kommune eller Friluftsråd som står for arrangementet.

Hva er Friluftslivets uke? Friluftslivets uke har vært markert fra hver første helg i september siden 1993, og målet har hele tiden vært det samme: Skape større oppmerksomhet om friluftsliv i befolkningen, og vise frem lag og foreningers innsats og tilbud.

Friluftslivets uke gjør at friluftsliv kommer på dagsorden lokalt. Gjennom annonser i riksmedia og lokalmedia, annonsering i sosiale medier, konkurranser, pressemeldinger, politiske arrangementer og støtte til regionale samlinger får Friluftslivets uke stor nasjonal oppmerksomhet.

Hvordan kan din forening/lag/kommune markere friluftslivets uke?

Du/ditt lag/forening kan gjøre akkurat hva dere ønsker i Friluftslivets uke 5. september – 13. september – det viktigste er at det handler om friluftsliv, at det er gøy og åpent for alle. Her er noen forslag fra oss:

Natt i naturen 5. september – hele Norge sover ute! Inviter gjerne lokalbefolkningen og/eller politikere (og gjerne lokalavisa) til en hyggelig uteovernatting et sted i lokalmiljøet.

  1. Åpen dag/kveld! Inviter nye potensielle medlemmer til en aktivitet, eller et hyggelig info-møte i løpet av uka.
  2. Hva med å arrangere en hyggelig rydde-akjson i deres nærmiljø for å markere allemannsretten og «sporløs ferdsel»? Rydd en sti, en strand eller et friluftslivsområde, mens dere tar en hyggelig tur.Mulig refusjonsordning fra Hold Norge Rent
  3. Har dere allerede et arrangement som er planlagt rett før eller rett etter Friluftslivet uke? Dersom det er mulig å flytte på, kan arrangementet blir markedsført som en del av uken.
  4. Turmat fra hele verden – internasjonal matkultur møter den norske turkulturen. Hva med en kulturutveksling med noen av lokalområdets flerkulturelle? Eller arrangere en bær-/sopptur hvor man lager en internasjonal matrett av det man finner?
  5. Ta kontakt med din lokale utlånssentral/BUA – kanskje kan dere gjøre noe sammen?

 5 gode grunner til å bli med:

  1. Du og ditt lokallag er med på å sette friluftsliv på agendaen over hele Norge
  2. Din organisasjon blir synlig og får nye medlemmer
  3. Dere gjøre noe positivt for lokalmiljøet og vil glede mange
  4. Dere blir kjent med politikere og andre viktige beslutningstakere
  5. Dere får gratis markedsføring/drahjelp fra kampanjen Friluftslivets uke

 

Del denne artikkelenRelevante nyheter

Bli med på #nattinaturen – vinn flotte premier!

Lørdag 5. september sparkes Friluftslivets uke 2020 i gang med at "hele Norge" sover ute! Foto: Nikolai Øyehaug I 2019 sov opp mot 100 000 personer ute under #nattinaturen. Vil du være med i år? Kons...

Skaff deg sopp og bær – helt gratis!

Nybegynnerguide til deg som vil plukke sopp og bær i høst. Det å plukke sopp, bær, blomster og urter i utmarka i Norge koster deg faktisk ikke én eneste krone. Takket være allemannsretten kan man høste ...

Skal du ut på tur? Disse appene er kjekke å ha med seg!

Her er 10 gratis apper du bør ha på mobilen om du skal legge ut på tur i Norge. Tekst: Wanda N. Nordstrøm Foto: Synne Kvam Man finner veldig mange nyttige, morsomme og lærerike apper til mobilen. Nors...