Logo – Friluftslivets uke

Bli med å feire Turmat fra hele verden-dagen

Onsdag 6. september feirer vi naturen og mangfoldet av verdens matkulturer. Vi håper at nettopp du har lyst til å bli med!

Under Friluftslivets uke 2. – 10. september 2023 feirer vi friluftslivet gjennom en hel uke i strekk.

I år har uka fått en ny markeringsdag. Onsdag 6. september markeres Turmat fra hele verden-dagen, og hele Norge er invitert til å bli med på feiringen.

Dette er dagen for å komme seg ut på tur og nyte mat fra ulike kulturer. Vi oppfordrer alle som vil, både organisasjoner, skoler, barnehager, familier, nabolag og vennegjenger, til å være med på feiringen, sier prosjektleder Mari Kolbjørnsrud.

Hva med å invitere familie og venner på en spennende utemiddag, eller nabolaget til en internasjonal kveldsmat i naturen? Kanskje kjenner du noen med en annen matkultur enn din egen, som vil bidra med maten?

Ta elevene med ut

Turmat fra hele verden er et initiativ fra Norsk Friluftsliv, som har til hensikt å få flere mennesker ut i naturen, gjennom gode mat- og turopplevelser. turmat.no finner du både tips, inspirasjon og deilige oppskrifter fra mange land.

Kolbjørnsrud håper særlig at mange skoler kaster seg med på markeringen av den nye Turmat fra hele verden-dagen, sammen med de frivillige friluftslivsorganisasjonene.

– Hvorfor ikke arrangere en tur med elevene denne dagen? Dette er en super anledning til å introdusere dem både for naturen og ulike matkulturer. Det er jo så mye mer man kan spise på tur enn brødskiver og bålpølser.

Ved å la elevene delta i matlagingen og dele sin kunnskap og erfaringer om forskjellige matkulturer, kan kanskje både store og små lære noe nytt?

Ta familien med ut og bli med på feiringen 6.september! Foto: Wanda Nordstrøm

Gratis veileder til organisasjoner og skoler

Jobber du i skole eller barnehage, eller er du frivillig eller ansatt i en organisasjon?

I vårt gratis veilederhefte har vi enda flere forslag til hvordan dere kan ta i bruk konseptet Turmat fra hele verden, enten det er under Friluftslivets uke eller gjennom resten av året.

Veilederheftet er ment for frivillige organisasjoner, ansatte i skolen og andre som ønsker å ta i bruk Turmat fra hele verden som et inkluderingsverktøy.

Du kan laste ned på nett her, eller  klikke her for å bestille det i fysisk format.

Alle lokale lag og foreninger som er tilknyttet Norsk Friluftsliv sine 18 medlemsorganisasjoner kan søke om inntil kr 3000,- for å bruke turmat som et inkluderingsverktøy i forbindelse med en friluftslivsaktivitet dere arrangerer under Friluftslivets uke i 2023. Les mer om dette her.

Del denne artikkelenRelevante nyheter

Ta en Tur med mening 8. – 10. september!

Har du en sti, en skog eller et friluftsområde i nærheten av deg som trenger litt kjærlighet? Tur med mening er en dugnad for naturen, hvor hele Norge oppfordres til å ta en tur ut og gjøre en innsats som...

Gratis hefte: Lær barna om allemannsretten i Friluftslivets uke

Naturvakt er et gratis læringsopplegg om allemannsretten for barnehager. Bestill hefter til din barnehage her! Friluftslivets uke går av stabelen 2. til 10. september 2023. I den forbindelse har Norsk Friluf...

Bli med på Nordisk Natt i Naturen

Det er bare å pakke klart sovepose, telt og liggeunderlag. Lørdag 2. september er det Natt i Naturen, og i år sover også svenskene, danskene og finnene ute.  Lørdag 2. september sparkes Friluftslivets uk...