Turen starter fra parkeringsplassen på nord-vestsiden av Store Sminesvannet

Fra Saltberget, 666 moh, kan man nyte en fantastisk utsikt over Øksnes Vestbygd.

Turen starter fra parkeringsplassen på nord-vestsiden av Store Sminesvannet (Ca 150 meter forbi vannet på tur mot Smines). Derfra følger vi sti langs store- og lille Sminesvannet og opp til Dalskaret. I dalskaret tar vi en liten pause, før vi fortsetter oppover en lang li som tar oss opp til ca 400 meters høyde. Derfra følges fjellryggen vestover i noe krevende fjellterreng med steinurer. Siste stykket opp til toppen går gjennom en bratt li og videre gjennom terreng med mye steinur. På toppen nyter vi mat og kaffe til en nydelig utsikt.

Første del av turen går gjennom tidvis vått terreng med en del høy vegetasjon. Det anbefales derfor gode vanntette fjellstøvler, eller gummistøvler gjennom dette partiet. Fra dalskaret og til toppen anbefales fjellstøvler eller gode fjellsko.

Turen har en lengde på ca 8,5 km t/r, og vil ta 5-6 timer.

Siste del av turen er svært bratt, og går gjennom tidvis krevende terreng. Det er derfor helt nødvendig å ha noen fjellturer i bena, og være i rimelig bra form.

Husk å ta med mat og drikke for mange timer på tur.
Turen er en påmeldingstur med maks 15 deltakere, og vil være noe væravhengig.

Denne turen har påmelding på nett. Ved påmelding sendes det ut automatisk bekreftelse. Det er viktig at profilen din på DNT (min side) er oppdatert med rett mailadresse og mobilnummer. Dersom du ikke får bekreftelsen er du ikke påmeldt.

Mer informasjon/påmelding
Sortland kommune
10:00
04.09.2022
Bengt Stian Nilsen
95170945
bengt.stian@vkbb.no
Google Map of 68.8412768,14.9894246