Lørdag 12. september: Vi møtes ved parkeringsplassen på Sødalsvegen kl.15:00. Her hilser vi på hverandre og fordeler felles utstyr. Vi går sammen opp til Midtfjellvatnet. Turområde: Nordmøre med Fjordruta.

Introduksjon til telting
Har dere lyst å prøve teltlivet, men trenger litt drahjelp? Bli med Barnas Turlag på trivelig og familievennlig overnattingstur til Midtfjellvatnet på Frei.
Passer for barn 3–12 år med voksenfølge.

Lørdag 12. september: Vi møtes ved parkeringsplassen på Sødalsvegen kl.15:00. Her hilser vi på hverandre og fordeler felles utstyr. Vi går sammen opp til Midtfjellvatnet. Vel framme blir det noen «bli kjent leker» før vi samles til felles middag og litt praktisk opplæring.

Praktisk opplæring:

• Hvordan lage en god leirplass? Vi setter opp telt og utstyr. • Å tenne bål i skogen • Allemannsretten
• Lage mat ute • Sporløs ferdsel

Så er det tid for å utforske området med frilek og ulike fysiske aktiviteter. Vi velger en gruppe som skal forberede middagen, og vi vil etterhvert samles til felles måltid rundt bålet. Kanskje blir det også tid til noen oppdagelsesturer med hodelykt. Når høstmørket har senket seg over Nordmøre, kryper vi ned i varme soveposer og sover til fuglene vekker oss.

Søndag 13. september: Vi starter dagen med «kattevask» og felles frokost kl 09:00 og lager matpakke til hjemturen. Så blir det tid for leking. Etterhvert pakker vi sammen utstyret og rydder etter oss på leirplassen. Vi snakker om sporløs ferdsel. Spiser lunsj sammen før vi går i samlet flokk ned til parkeringsplassen. Vi er tilbake ca kl. 14.00.

Mat: Alle tar med mat til frokost og lunsj til søndag. Ta med mat som er lett å bære og ikke trenger å oppbevares kjølig; brød/ knekkebrød, tubeost, kaviar, syltetøy osv. Turlederne handler inn mat til felles middag lørdag kveld. Det er lurt å ha litt nøtter, rosiner eller frukt som man kan spise mellom målti- dene. Eventuelle matallergier må oppgis ved påmelding. Det er mulig å fylle opp vannflaskene oppe ved vannet, men det anbefales å koke vannet før det drikkes. Ha med deg nok drikkevann oppover så du er forsynt fram til utstyret er på plass.

Overnatting: Overnatting skjer i eget telt. Deltagerne må derfor ha med utstyr til dette og godt med klær. Se utstyrsliste.

Utstyr: Alle må møte opp i turtøy. Kle deg med flere tynne
lag slik at du lett kan regulere temperaturen. Det er lurt å ha ullundertøy og ullsokker med til kvelden, da det puster godt og gir god varme selv om det blir fuktig. Alt utstyr skal fraktes inn i ryggsekker. Unngå løse poser og bager. Mat til felles middag fordeles mellom deltagerne på turen inn, så sørg for at du har litt ekstra plass i sekken.

Har du behov for å låne utstyr? Ta kontakt med turleder i god tid før turen og hør om det finnes muligheter for dette. Vi har ikke med oss nettbrett eller andre elektroniske «dingser» på denne turen. Ta barna med i planleggingen av turen!Forklar hva man må ha med i sekken, vis på kartet hvor turen går og fortell om programmet.

Før påmelding: Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Pakkeliste:
Turtøy som er behagelig å gå i
Varme vanntette sko

Ekstra skift

Ekstra sett ullundertøy til å sove i

Varme klær til kvelden og natta

(ullgenser, fleece eller dunjakke)

Lue, votter og buff, det kan være

kjølig i september

Regntøy (sjekk værvarsel)

Toalettsaker

Stor vannflaske

Termos

Nøtter og frukt

Mat og matboks/matpapir

Hodelykt eller lommelykt

Varm sovepose

Liggeunderlag

Telt

Mer informasjon/påmelding
Kristiansund kommune
15:00
12.09.2020 – 13.09.2020
Anja Krumrey
462 38 473
anjawillmer@hotmail.com
Google Map of 63.066469699914926,7.788854690030811