Turområde: Ryfylkeheiane. Vi fordeler oss i privatbiler og kjører til Hogstad. Retur vil være fra samme sted.

En tur til Storaberget byr på eldre og nyere kulturminner og en fantastisk utsikt fra toppen. Selv om det er litt bratt enkelte steder er stien god, og turen anbefales for store og små som liker å gå på oppdagelsestur i vår nære historie.

Vi fordeler oss i privatbiler og kjører til Hogstad. Retur vil være fra samme sted. Vi starter i lettgått terreng i fint kulturlandskap. Deretter litt stigning der vi passerer et gammelt vannverk (bygget av tyskerne under krigen) før vi kommer opp til Lomstjørnet. Vi fortsetter videre opp til Storaberget og den siste oppstigning. I starten av oppstigningen passerer vi rester av bygdeborgen som er ca 1500 år gammel.

Toppen på Storaberget (342 moh.) gir utsikt til alle kanter, Riskalandet og Lutsivassdraget nærmest og videre helt til Karmøy og Bokn, langt inn i Ryfylkeheiene og til Bjerkreimssenderen i sør.

Returen går samme vei ned til Lomstjørnet, men vi tar av mot nord-øst til Grindavatnet via et høydedrag ned til vannet. Deretter videre ned mot vannverket vi passerte på vei opp før vi går siste stykket til der bilene står parkert.

Oppmøte (tid og sted): Parkeringsplass Maxi Sandnes kl. 10 (Med forbehold om at svitterverntiltak fraråder samkjørig. Ny informasjon vil da legges ut her.)

Retur: Ca. kl. 15.

Turledere: Ellinor Hoemsnes og Arvid Drange

Ta med: Klær tilpasset været. Mat og drikke til en rast.

Pris: Medlem; Gratis!
Ikke-medlem; kr. 20,- per barn, kr. 40,- per voksne.
Vi tar Vipps!

Mer informasjon/påmelding
Sandnes kommune
10:00
13.09.2020


Google Map of 58.8882992,5.8685548