Frammøte: P-plass mellom Stavanger stadion og Eiganes gravlund kl. 9.30, eller p-plass ved hovedinngangen på Maxi kjøpesenter i Sandnes kl. 10.

Storafjellet er et av de mest besøkte turmålene på Vikeså. Enda mer populært ble det etter at Storafjellets venner satte opp en flott gapahuk/hytte på 489 meters høyde.Den er virkelig verdt et besøk! Derfor tar vi en god matpause på toppen. Her er det flott utsikt over Vikeså, Bjerkreim, Solbjørgnibbå, Storsheia og mot Byrkjedal. Storafjellets høyeste punkt ligger 536 moh. Det er mulig å ta en tur bortom det høyeste punktet, men da må vi beregne en ekstra time tur/retur fra pauseplassen vår.

Vi parkerer ved Storaberget barnehage. Stigningen mot toppen kommer snikende opp lia og blir etter hvert krevende og bratt. Men vi har god tid og tar oss en god pause på toppen.

Turen blir lagt opp som en rundtur. Nedover igjen går vi bratt ned mot Skjæveland. Her er det satt opp stiger som er boltet inn i fjellsiden på det bratteste. Siste del av turen går over en grønn, fin gressmark med beitende sauer sauer rundt oss.

Turen tar rundt fire timer. Pause kommer i tillegg. Vi legger på én time til hvis vi tar turen til det høyeste punktet på toppen av Storafjellet.
For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her: https://www.dnt.no/koronaberedskap/?_ga=2.33581281.1907280265.1591596764-1797997583.1578649438
Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Turledere:

Else Nygård, 918 27 892
Ingri Høiland

Pris:
Gratis for medlem . Kr 40 for ikke-medlemmer. Bompenger og drivstoffgodtgjørelse betales direkte til sjåførene av de enkelte bilene.

Husk å ta med niste, termos og godt fottøy. En god rast er en naturlig del av turen.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter: https://www.stf.no/tursenter/

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår: https://www.stf.no/vilkr-for-deltakelse/

Generelt om søndagsturene:
Vi arrangerer vanligvis søndagstur en gang i måneden. Turene går i vekslende terreng. Lengden varierer, men en vanlig søndagstur ligger normalt innenfor 3-4 timers gåtid i middels terreng. Enkelte turer er merket som sprekturer. Dette er lengre og mer krevende turer med et noe høyere tempo enn de ordinære søndagsturene.

Bli med 60+ på tur!

60+ er Stavanger Turistforenings seniortilbud. En svært aktiv gjeng med frivillige ildsjeler arrangerer turer og møter gjennom hele året, fra månedlige medlemsmøter og dagsturer til overnattingsturer. Her finner du en oppdatert turkalender for 60+
https://www.stf.no/aktiviteter/?organizers=forening:215

Tilbudet er tilrettelagt for de over 60, men turene er selvfølgelig også åpne for folk i alle aldre som ønsker seg en hyggelig tur i rolig tempo. En trenger ikke ha egen bil for å være med oss på tur.

Mer informasjon/påmelding
Bjerkreim kommune
09:30
12.09.2021
John Petter Nordbø
90737184
johnpetter@stf.no
Google Map of 58.64968529999999,6.103178499999999