Sted: Folgefonna

Denne helgen blir det padling i Kvinnherad. Vi overnatter i Rosendal på Folgefonn feriegard i Rosendal sentrum. Les mer her: https://www.folgefonn.net

Turen har kun 12 deltakere.

Vi planlegger to padleturer

Den ene dagen padler vi enten ut fra Rosendal til Snilstveitøy og Skorpo eller vei reiser til Husnes og Halsnøy for en dagstur i det området. Mektige padleopplevelser blir det uansett med høye fjell som kulisser til øypadlingen.

Den andre dagen blir det tur til Møsevatnet/Blådalen. Da reiser vi til Dimmelsvik før vi kjører videre mot Matre for så å ta anleggsvei opp i fjellet. Anleggsveien tar ca 30. min til veis ende. Kjøreturen oppover Blådalen er et eventyr i seg selv, med sine blå vann, bratte fjellsider, tunneler og unike natur.

På parkeringsplassen kan man se bort til Møsevassbreen. Vannet er ikke så stort. Det er ca 2,5 km bort til breen. Det er opplevelsen med padlingen og breen som her er unikt. Man padler tett på isfjell i mektige kulisser omkranset av fjell og bre. Fremme med breen er det viktig å ha god sikkerhetsavstand mellom padler og isbre. Det kan også være mulighet til å gå i land ved siden av breen og ta matpausen der og en liten rusletur i området.

Hvilken tur vi tar lørdag og søndag bestemmes når vi ser været m.m

Krav til deltakerne:

Alle må stille med egen kajakk og sikkerhetsutstyr. Det er påkrevd med tørrdrakt/våtdrakt den dagen en padler i Møsevatnet. Alle må ha erfaring med padleturer på 5-6 timer.

Deltakeravgiften dekker overnatting, turledelse, enkelt måltid fredag kveld, alle måltider lørdag og frokost og niste søndag.

Samme helg er det også planlagt en fellestur fra Nordhordland Turlag som vil gå toppturer rundt Rosendal. Overnatting på samme sted.

Vi tar forbehold om endringer på turen.

Velkommen med på spennende kajakktur med Nordhordland Turlag!

Er du ikke medlem av DNT. Da kan det lønne seg å melde seg inn før turen. Det kan du gjøre her: https://nordhordland.dnt.no/medlemskap/

Trenger du kart eller turutstyr? Det har turbutikken til Bergen og Hordaland Turlag i Marken.

Mer informasjon/påmelding
Kvinnherad kommune
20:00
10.09.2021 – 12.09.2021
Børge Brundtland
41163908
nordhordland.turlag@dnt.no
Google Map of 59.98604211367085,6.011516205610228