Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise.

Dette er kanskje Skarvheimens flotteste område – med høstfarger i Iungsdalen og Hallingskarvet i vår umiddelbare nærhet. Kongshelleren ligger i et røft og steinete fjellterreng, en kontrast til den grønne Iungsdalen. Det er forholdsvis korte dagsmarsjer så vi tar oss god tid og bruker hele dagen. Siste dag går turen til Finse, med en avstikker opp til Sankt Pål med fantastisk utsikt mot Hardangerjøkulen.

«Turen åpnes for påmelding fredag 12.januar kl. 12.00.»

Program:

Dag 1: Ankomst Iungsdalshytta, ca 4 km/1 t.
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med Bergenstoget kl. 12.03 til Ål, ankomst kl. 15.18. Videre med ekstrabuss fra Ål kl 15.20 til Tovika, ankomst ca kl.16.40. Til fots langs nordsida av vannet over Tovikstangen, over Fossebrekka til Iungsdalshytta (1111 moh). Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Iungsdalshytta – Kongshelleren (selvbetjent), ca 15 km/ca 5 t.
Vestover, inn i vestre Iungsdalen og videre opp lia. Vi krysser Skarvåne og videre opp op nordsiden av Gjendesbergi (1349 moh). Videre i et steinete parti, langs austre og vestre Volavatnet til Kongshelleren (1450 moh).

Dag 3: Kongshelleren – Geiterygghytta, ca 12 km/4-5 t.
Sørover vest for Langavatnet, inn i skaret mellom Kongshellernuten (1598) og Langvassnuten (1622 moh) før stien går videre sørvestover i lett terreng. Forbi fjellet Bolhovd, lett nedstigning i mykt terreng ned til stidelet mot Hallingskeid, videre noen hundre meter langs veien sørover til Geiterygghytta (1229 moh), 4 t.

Dag 4: Geiterygghytta – Finse – hjemreise, ca 15 km/5 t.
Langs Geitryggvatnet, så i jevn stigning ca 400 høydemeter opp fjellsida øst for Omnsvatnet og delvis på snøfonner opp på fjellplatået. Mulighet for en kort avstikker til toppen Sankt Pål (1695 moh) med vid utsikt mot Hurrungane i nord, Hardangerjøkulen i sør og Gaustatoppen i sørøst. Forbi Klemsbu og i noe steinete terreng videre ned til Finse (1222 moh).
Har man god tid før togavgang, anbefales en tur til Finsehytta for en smak fra microbryggeriet på hytta.
Avreise med tog fra Finse kl. 18.20 til Oslo S, ankomst kl. 22.35.

Med forbehold om endring i programmet!

Pris:
Kr 3.575,- fra Ål/til Finse
Kr 4.894,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 700,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen: Ta med mat og drikke til første turdag.

Annet:
Denne turen er også presentert i vårt engelske program.

Gradering av turen: Blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet:
Selvbetjent hytte = Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarvheimen-Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i «Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge».

Mer informasjon/påmelding
Hol kommune
12:03
06.09.2018 – 09.09.2018

22 82 28 00
turinfo@dntoslo.no
Google Map of 60.81328217645456,7.9799548483237