Turområde: Oslofjorden, Oslomarka Vi går Sjødalsrunden og lærer bruk av kart og GPS på mobil i skogsområder Runden kan gås enten fra Breivoll og langs kyststien til Sjødalsstrand, opp til Sjødal og gjennom skogen tilbake til Breivoll eller motsatt.

Vi går Sjødalsrunden og lærer bruk av kart og GPS på mobil i skogsområder

På turer i populære områder er det ofte et virvar av stier som ikke er merket på kartet, og fort gjort å gå feil selv med kart og kompass. Da kan mobiltelefonens GPS og en kartapp være nyttige hjelpemidler sammen med et papirkart.

Vi starter med 1-2 timers kurs hvor vi får oversikt over turen med et papirkart. Vi lærer å bruke kartappen Topo GPS som vi skal bruke underveis på turen etterpå. Den kan lage et spor på stiene som du kan følge underveis. Den kan ta opp ett GPS-spor av turen som du kan dele med andre. Du kan lagre utsiktspunkter, soppfunn og andre interessante steder du vil ønske å finne tilbake til senere. Den kan også vise avstander til punkter lenger framme, vise høydemetre, mv. Et nyttig verktøy til bruk ved siden av papirkartet.

Det er viktig å være klar over at slike kartapper som Topo GPS, o.l. sluker batteriet på mobilen, og at det er nødvendig å ha med seg en ladebank hvis du skal bruke de på tur. Du trenger også en relativt moderne mobiltelefon. Du kan bruke både Android- og IOS-telefoner og nettbrett. Etter kursdelen så går vi Sjødalsrunden som er ca. 10,5 km lang. Underveis på turen så øver vi i å bruke Topo GPS. Runden kan gås enten fra Breivoll og langs kyststien til Sjødalsstrand, opp til Sjødal og gjennom skogen tilbake til Breivoll eller motsatt. Vi velger hvilken retning vi går når kurs/turdagen nærmer seg. Du kan lese mer om turen i heftet til DNT Ås turlag sitt hefte Bli kjent med Fålemarka. Det er tur nr. seks i heftet.

Det vil bli delt ut papirkart på kurset. Alle må ha med en moderne mobiltelefon med installert Topo GPS. Det vil bli sendt ut instruksjoner på forhånd for dette til alle påmeldte.

På grunn av koronasituasjonen må du melde deg på turen. Det er plass til 10 deltakere på denne turen. Påmeldingsfrist er 6. september.

Hvis du har symptomer som kan gi mistanke om covid-19, eller om du er i karantene, skal du ikke delta på tur. Husk å holde minst 1 meters avstand til andre deltakere. Du må ikke dele mat, drikke eller andre ting med andre.

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.

Mer informasjon/påmelding
Ås kommune
10:00
13.09.2020
Per Sandvik
45889028
per@sndvk.net
Google Map of 59.7374513,10.7290125