Oppmøte på Friluftshuset, DNT Oslo og Omegn, Sørengkaia, Oslo.

Visste du at selveste Nansen demonstrerte eskimorulle på Oslofjorden i 1889? Vår polarhelt ble den første til å mestre havpadlingens «kunststykke» og nå kan du også lære dette! I løpet av dette kurset skal vannet bli din hjelpende venn.

1 dag: 3 timer
Alder: 16+ år
Krav til deltakelse: Kurset er for deg som har våttkort og har gjennomført grunnkurs, introkurs eller tilsvarende, og du må mestre kameratredning.

Kursbeskrivelse

Mange deltakere har uttalt at de ble rolige og trygge i kajakken (og under den) på våre kajakk-kurs. Vårt eskimorullekurs er tilrettelagt for deg som ønsker å ta steget videre for å bli enda tryggere i kajakk og i vannet. Å mestre eskimorulle handler ikke om styrke, men om teknikk, ro og mykhet. Du vil lære å gi seg hen til vannet, og ikke stritte i mot!

Våre instruktører har meget god erfaring med eskimorulla og pedagogiske tilnærminger for å forhåpentligvis lære deg «rulla». Klarer du ikke eskimorulla første kvelden går det an å melde seg på et nytt kurs. Instruktøren gir individuell oppfølging og tipasser læringen etter ditt nivå.

Kursdatoer: 22/8, 5/9, 18/9

Pris:

Kroner 1100,-. Prisen inkluderer kursavgift og lån av kajakk, åre, spruttrekk og vest. Dersom du er mellom16-30 år gir vi en ungdomsrabbatt på kr 250,-. Dersom du ikke er medlem i DNT, gjelder et tillegg på kroner 350,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her.

Oppmøte og varighet:

Oppmøte er kl. 17:30 ved Friluftshuset på Sørenga.

Se kart lenger nede på siden.

Kurset varer i 3 timer. Etter kurset må deltakerne delta i arbeidet med å skylle kajakker og utstyr og få dette plassert tilbake på kajakklageret.

Utstyr, mat og bekledning:

Personlige klær og utstyr
Våtdrakt er obligatorisk på dette kurset. Vi anbefaler også å ta med:

Dykkermaske er god hjelp ved innøving
Helst egne våtsko, og gummihette.
Stor genser og regnjakke/poncho med hette til å trekke utenpå i pauser.
Tørre ullklær til bruk etter padling
Håndkle og gjerne pusseskinn
Vanntette pakksekker/poser
Solkrem
Ingen løse smykker eller briller

Mat og drikke
Ta med noe å spise og drikke (varm termos), gjerne også noen energibars, nøtter eller lignende til småpauser.

Mer informasjon/påmelding
Oslo kommune
17:30
05.09.2018
Friluftshuset på Sørenga
22 82 28 02
kajakk@dntoslo.no
Google Map of 59.9012828,10.752452100000028