Ankerlia, Kåfjorddalen i Kåfjord kommune

Lørdag 4. september kl. 11 inviterer Kultur og næring i Indre Kåfjord (KNIK), Nord-Troms friluftsråd, Nord-Troms museum og Kåfjord kommune til Ankerlia-dagen: En kultur- og friluftslivsrettet aktivitetsdag for hele familien.

I år sammenfaller Kulturminnedagene og friluftslivets uke. Begge er nasjonalt omfattende arrangementer som omfatter små og store arrangementer rundt omkring i landet. Dette ønsker man å markere i ett og samme arrangement 4. september i Ankerlia, Kåfjorddalen.

Arrangørene jobber i skrivende stund med å spikre de siste detaljene i programmet, men dette er noe av det som vil skje i Ankerlia denne dagen:

Årets ordførertur til Monte Carlo gruve: Turstart kl. 11.00 ved parkeringa i Ankerlia, Kåfjorddalen. Bli med ordfører Bernt Lyngstad på tur- vi tilrettelegger programmet slik at turgåerne kan komme ned igjen til programstart for resten av Ankerlia-dagen
Programstart kulturhistorisk bolk med fokus på Ankerlia som gruveområde: Velkommen kl. 13.00.
Mini-konsert med Kåfjordkoret
Gruve-relatert aktivitet ved Nord-Troms museum: Barn og unge kan prøve seg på å bore i stein
Spør en lokalhistoriker: Lokalhistoriker Torleif Lyngstad har takket ja til å delta denne dagen, og er klar for å svare på deres spørsmål om Ankerlia.
Servering av mat og drikke
Kultur- og natursti: Både barn og voksne kan prøve seg på spørsmålene i vår kultur- og natursti. Nord-Troms friluftsråd stiller med fine premier
Kulturprogrammet vil foregå på området på sørsiden av ruinene etter gruvedriften- dette er på samme område hvor det er satt opp et toalett, og hvor det finnes en gapahuk. Det er også på samme sted hvor stien opp/ ned fra Monte Carlo gruve går.

Endelig program vil legges ut på våre nettsider når det er klart. Endringer kan forekomme.

Vi håper mange har lyst til å ta turen til Ankerlia denne dagen, og bli enda bedre kjent med det spennende gruveområdet.

På vegne av arrangørene, VELKOMMEN!

Mer informasjon/påmelding
Gáivuotna-Kåfjord-Kaivuono kommune
11:00
04.09.2021
Kjersti Hovland Rennestraum
91763809
Kjersti.Rennestraum@kafjord.kommune.no
Google Map of 69.4247054,20.9677385