Sted: Handelsstedet Tinden, Øksnes Vestbygd

Arr. Øksnes Kystlag i samarbeid med Handelsstedet Tinden (se https://www.tindenhandelssted.no) og en rekke samarbeidsorganisasjoner.

På kryss av hav og land
På kryss av ulike tidsperioder
På tvers av generasjoner
På tvers av organisasjoner
På tvers av nasjonaliteter
På kryss og tvers i et gammelt handelssted
Avkryssing på kulturdagerquiz
Arrangementet legges til Handelsstedet Tinden, fredet av Riksantikvaren i 1994, og som nå etter mange år er restaurert med betydelig støtte fra Riksantikvaren og kan tas i bruk. Tinden har sammenhengende historie fra før 1567. Stedet ligger på Tindsøya i Øksnes. For å komme dit må man i båt. Stedet har hurtigbåtanløp på anrop, men det er timer – og noen ganger et døgn – mellom oppsatte rutetider, så her må både fiskebåter og fritidsbåter i Øksnes og regionen trå til å få folket utover og heim.

Hva skal skje?

Lørdag: «Tinden forteller sin historie» – målgruppe barn og unge.

Aktivitet for barn og ungdom i det gamle fiskeværet. Barna fraktes til Tinden med kystlagets motorkrysser «Lykken». På Tinden blir det oppdagelsesjakt(ledet orientering) rundt de 11 husene, der barna skal utforske stedets historie. Det blir relevante aktiviteter fra Marmelpasset, masse mat, eventyrstund og roing i robåt og åttring. Det blir også tur på øya. Besøkerne skal overnatte i de gamle egnerbuene – eller i hengekøye under stjernene i fiskehjeller. Har barna lært noe? Vi kjører «kulturminnedagquiz»!

Søndag: «Krysskulturkobling» – målgruppe «alle». Spesielt inviterte er 10 av de nye tilflytterne til kommunen.

Åpen dag 10-15

Gjestene får skyss med lokale båter til Tinden – flere av dem er veteranbåter med regional tilhørighet. Vertskap ønsker velkommen på kaia. Åpen kafé. Vi inviterer til gårdsvandring, foredrag og andre aktiviteter. Den gamle åttringen som tilhører i Tinden ligger ved flytebrygga er åpen for besøk om bord. Fortellerstund der også de ti spesielt inviterte forteller eventyr eller forteller om en tradisjon fra sine hjemland. (Oppfordres til å ta med eventyr/tradisjonsfortelling på forhand).

Mer informasjon/påmelding
Øksnes kommune
04.09.2021 – 05.09.2021


Google Map of 68.8411941,14.7559467