Bodø fergekai

NB! Sen hjemkomst, kl 0300 natt til mandag i bodø!!

Turrute: Ferjekaia bodø – Værøy ferjekai – Nordlandshagen campplass – dagsturer Måstad, Håtua – Nordlandshagen camping – Ferga hjem

Gradering: Middels

Ingress: Turen byr på idyllisk overnatting på et avsidesliggende øyparadis – Værøy. med bratte fjellknauser, turkise sandstrender og røde naust i fjæra, byr denne destinasjonen på idealet av nordnorsk natur. Målet for turen er å sette opp en trivelig camp, gå en eller flere etapper i fjæra eller i fjellet, og ha flere hyggelige måltider ute sammen.

Oppmøtested: Bodø fergekai

Avreise: 1715 avgang til Værøy, via Røst, ankomst 2245.

Turbeskrivelse: Fergeturen varer rundt 6 timer, og det blir altså en god anledning til å lese e bok, spille kort, og å bli kjent! Etter er det en ca. 7 km gåtur på vei/sti før vi ankommer Nordlandshagen. Stien går over ett skar på rundt 200 moh., forventet marsj-tid, ca 2 timer. Denne etappen kan også tas på sykkel og blir nærmere 10 km, forventet tid 1 time. Vurdering ang. dette blir tatt nærmere turen. Det blir uansett en passe sen kveld før campen er på plass, så vi god bruk av midnattssol og de fine lysforholdene i skumringssonen!

Dag 2 byr på en vakker tur til Måstad – med vurderings-muligheter for utstikkere! turen er i det lengste 8 km EN VEI, og det blir totalt å forvente 16 km gang denne dagen. Her er det viktig å ha rikelig med niste og snacks!

Dag 3 tar vi en rolig frokost og pakker ned camp, før vi begynner turen mot ferja! Vi tar en tur innom Håtua og får nyte utsikten i motsatt retning, hvor vi kan skue utover gårsdagens sti. Klokken 2215 går ferja til bodø, via Moskenes, før vi ankommer bodø en sen kveld, klokken 0300! nokk en god anledning til å skue utover havet, øyene og fjellene, i magisk kveldslys!

Mat: Vi står for middag første kvelden og dag 3, samt lunsj og frokost dag 2, og snacks til hele turen. Middag dag 2, lunsj for dag 3, samt frokost dag 3, står turdeltagerne for selv.

Hjemreise: Klokken 2214 gå ferja fra Værøy, via Moskenes, og ankommer bodø 0300!! vær obs sen hjemkomst.

Utstyr: I tillegg til standardutstyr som står nevnt under Pakkeliste for sommertur, trengs telt, sovepose og liggeunderlag. hvis du ikke har en eller flere av disse tingene tilgjengelig, kan det enkelt leies via BUA i sentrum eller Skattkammeret på Mørkved. Vi i DNT har også endel utstyr til rådighet, ta kontakt om spørsmål!
Pris: 150,- for medlemmer og 300,- for ikke-medlemmer. Egen kostnad for transport til/fra fergekaien i bodø, pluss egen mat; 1 frokost, 1 lunsj og 1 middag + evt kveldsmat for alle dager, og snacks.

Antal deltakere: 15

Påmeldinsfrist: 6.september

Mer informasjon/påmelding
Bodø kommune
17:00
09.09.2022 – 11.09.2022
Daniel Singh Bal
464 60 677
Google Map of 67.2883011,14.3941595