Vi møtes i enden av Stillaveien ved bommen ved Tutteberget lørdag 4. september kl. 12.45.

Velkommen til overnattingstur med Barnas Turlag Alta til Jotka fjellstue! Både medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne til å melde seg på!

Vi møtes i enden av Stillaveien ved bommen ved Tutteberget lørdag 4. september kl. 12.45. Turlederne har røde vester på, og er godt synlige. Fjellstuen vil ca kl. 12.45 møte oss med båt for å frakte bagasjen vår inn til Jotka. Barn/voksne som ikke kan/ønsker å gå turen til fjellstuen kan også sitte på i båten.

Turen inn til fjellstuen er ca. 4 kilometer lang, og for det meste i lettgått terreng på traktorvei. Det kan være lurt å ha med bæresele/meis til de minste barna om de skulle bli slitne underveis. Det anbefales gode sko, vindtette, eventuelt regntette klær, niste og varm drikke på termos. Det er mulig å sykle inn på terrengsykkel.

Vi starer med en hilserunde, slik at ale vet hvem som er med på tur. Vi går så kl. 13.00, og vil forsøke å gå samlet inn til hytten, med nistepause underveis og bærplukking ☺ Turlederne har egne barn med på turen, og vi regner med å bruke 2-3 timer på turen. Til sammenligning bruker en voksen i overkant av 1 time på turen.

Vel fremme ved fjellstuen vil vi ha en oppsamling og informasjonrunde. Vi vil kunne ta en liten matbit, en liten bli-kjent-lek og fordeling av oppgaver for ettermiddagen. Deretter er det tid for å innlosjere oss på fjellstuen og/eller sette opp telt.

Dere som sover i telt kan delta på #nattinaturen.

Utover ettermiddagen/kvelden vil det være mulighet for å samles rundt bålet ved gapahuken, varme medbrakt mat og bli bedre kjent. Vi har med noen utespill, vi kan ha en felles lek for barna, det er flotte områder for lek og utforskning, vil vil kunne bygge en gapahuk, plukke bær, padle kano, og/eller fiske fra land, kano eller i båt – som vi får låne av fjellstuen. Husk fiskestang!

Ta også med hodelykt/lykt, da det er helt MØRKT om kvelden ved fjellstuen!

Søndagen vil det være mulig å få fraktet folk og ting tilbake med båt igjen, denne begynner å gå ca. kl. 13:00 og går til de siste som vil ta båt tilbake er fraktet over.

Overnatting skjer på Jotka fjellstue eller i eget medbrakt telt utenfor hytten. For overnatting på fjellstuen – kontakt Jotka fjellstue direkte i forkant av turen for reservasjon: http://jotka.no/ Oppgi at du skal på Barnas Turlag sitt overnattingsarrangement ved reservasjon. Pris for overnatting på fjellstue m/medbrakt sovepose/lakenpose er kr 280 for voksne, kr 140 for barn, og gratis for barn under 4 år. Pris for å sove ved fjellstuen i eget medbrakt telt er kr 100 per telt.

Det er mulig å nyte fjellstuens deilige frokost søndag morgen, denne må dere reservere av fjellstuen seinest lørdagen og den betales direkte til fjellstuen. Pris for frokost er kr 150 for voksne, kr 75 for barn under 12 år, og gratis for barn under 4 år. NB – Betaling til Jotka fjellstue skjer med eksakte kontanter eller vipps.

Jotka fjellstue er også en perletur: 14. Jotkarunden (perletur.no) Se kort beskrivelse.

Koronatiltak: Grunnet eventuelt behov for Covid-19 smittesporing må alle som deltar være påmeldt! Alle som deltar må være friske, ikke ha symptomer på luftveisinfeksjoner og ikke være i karantene. Alle må holde minst 1 meter avstand til andre kohorter.

Medlemskap: Det er lekende lett å bli medlem av Barnas Turlag Alta for en pris av kr 140 per barn, og gjøres ved å følge denne linken: https://www.dnt.no/innmelding/registrering/ Ved medlemskap støtter du vårt arbeid i å arrangere lignende tilstelninger og turer for hele familien, kjøre skisporet til Reinbukkelv, merke stier mm.

Ansvar: Husk at du som deltager på turer i regi av Barnas Turlag Alta/ Alta og Omegn Turlag er med på eget ansvar og at du som forelder har ansvar for eget barn. Turleder har ofte egne unger med, vær gjerne grei og bidra, så får alle en god opplevelse.

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Om vi får noen fine bilder fra turen kan det være vi har lyst til å bruke de i markedsføringssammenheng som publisering på våre nettsider, facebook etc. Vi spør om å få bruke bilder når vi tar de. Si ifra om dere ikke ønsker at bilder av deres barn skal publiseres.

Mer informasjon/påmelding
Alta kommune
12:45
04.09.2021 – 05.09.2021
Sara Muotkajærvi Saari
45 69 39 12
saari.sara@outlook.com
Google Map of 69.8465539,23.7183926