Oppmøte for buss: Halti på Storslett Oppmøte hvis du kommer med egen bil: Ovi Raishiin i Reisadalen

Er du mellom 18 og 26 år? Glad i å være på tur? Lørdag 3. september kan du bli med på en unik heldagstur langs deler av den Historiske vandreruten i Reisadalen. Reisadalen er kjent for sitt spektakulære dalføre med bratte dalsider og Reisaelva som strekker seg helt fra Finnmarksvidda ut til havgapet i Reisafjorden.

Turen starter med buss eller egen bil fra Halti på Storslett kl. 09:00. Herfra kjører vi ca 45 minutter, til veis ende i Reisadalen. Fra Kayraniva tar vi beina fatt og går 4-5 km til Sieimma ved grensa til Reisa nasjonalpark. Underveis gir vi deg innblikk i Reisadalens historie. Langs stien kan vi se både synlige og usynlige spor etter tidligere tiders bruk av landskapet.

Framme ved Sieimma blir det lunsj, bål og noe varmt å drikke. Etter lunsj tar vi oss over elva ved hjelp av tradisjonell elvebåt. På andre siden ser vi på bergmaleriene som trolig er 3800 år gamle og på spor etter en av de største tjæremilene i Reisadalen.

Siste del av turen er en padleetappe fra Sieimma til Øvre Kirkestilla. Etter felles gjennomgang av padleteknikk og sikkerhet bærer det avgårde nedover elva. Reisaelva er en «snill» elv å padle. Vi stiller ingen krav til padleferdigheter, men det er en fordel at du er trygg på vann.

Vi avslutter dagen med middagsservering og bålkos på Ovi Raishiin. Retur til Storslett med buss er planlagt kl 19:00.

Ta med en tursekk med det du trenger av klær for å være ute en hel dag i høstvær, nistepakke til lunsj, kopp og sitteunderlag. Husk ekstra varme klær til paldeturen (eventuelt litt tørt skift), vindjakke og lue og votter. Pakk gjerne vanntett! Det kan være en fordel med gode tursko og myggmiddel.

På denne turen er det flere turledere. Vi går i rolig tempo som passer hele gruppa og beveger oss samlet. Dette gjelder også padleturen.

Turen er gratis for alle som deltar, takket være støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

Vi gleder oss til å se deg på tur med oss!

Arrangementet er en del av #sammenpåtur.

Mer informasjon/påmelding
Nordreisa kommune
09:00
03.09.2022
Sunniva Kråbøl
97585881
Google Map of 69.44955019999999,21.5410179