Se kart for turområde.

Klatring er den perfekte avkobling, god trening for hele kroppen og sosialt. Vi lærer deg det som skal til for at du trygt skal kunne klatre på topptau og lede på bolter. Vi benytter ulike klatreområder, slik at du blir kjent med forskjellige klatrefelt i Oslo området.

PROGRAM
Oppmøte fredag kveld kl. 17.00 og kursslutt ca. kl. 21.00.
Oppmøte lørdag og søndag kl. 09.00 og kursslutt ca. kl. 17.00.

På nybegynnerkurs vil du lære om tekniske elementer som knuter, innbinding og sikring. Du lærer å rapellere, legge topptaufester, og ikke minst vil du få klatret masse. Erfarne instruktører vil gi grunnleggende opplæring i bevegelses- og sikringsteknikk, taulagsrutiner, kommunikasjon og sikkerhet.

Med forbehold om endring i programmet!

Formål med kurset og læringsmål
Kurset skal gi deltakerne en inspirerende anledning til å oppdage gledene ved å klatre ute, og det skal vise en vei til å klatre på en sikker og naturvennlig måte.

Etter kurset skal du som deltaker:

Kunne sikre og klatre trygt på topptau
Kunne lede og sikre trygt på boltede ruter
Kjenne til flere klatrefelt i Oslo som egner seg for nybegynnere
Kjenne til hensiktsmessig bevegelsesteknikk i klatring
Kunne etablere topptaufester på en sikker måte
Kunne rappellere på en trygg måte
Kjenne til hvordan du trygt snur på toppen av ruta
Pris
Kr 2.900,-
Ikke-medlemstillegg kr. 1000,- Bli medlem i DNT.
På dette kurset får DNT medlemmer mellom 16 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond

Kurspakken inkluderer: instruksjon
Deltakerne må selv ordne med transport til kursstedene, og bor hjemme eller ordner overnatting selv.

Maks antall deltagere på dette kurset: 8 (pluss to instruktører)

Velkomstbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av kurset. Der står det blant annet hvem som er kursleder og kontaktinformasjon til denne. Informasjon om oppmøtested og tidspunkt sendes ut i forkant av kurset.

Passer kurset for meg
Dette er et nybegynnerkurs og det stilles ingen krav til forkunnskaper utover at du er i alminnelig god fysisk form.
Deltakere bør være minst 16 år. For deltakere under 18 år forutsettes foresattes samtykke.

Gradering: Middels

Hvordan komme til/fra oppmøtested?
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for kurset på egenhånd. Hverken kursleder eller administrasjon kan, av ulike årsaker, organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på kurset.

Utstyr og pakkeliste
Deltakere må stille med klatresko, klatresele og hjelm (hjelm bør være maks 6 år gammel og klatresele maks 10 år gammel). Deltakeravgiften dekker alt annet nødvendig klatreutstyr.
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer (https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet-utstyr/pakkeliste-for-sommerturen/100776)
Ta med en god matpakke og nok drikke til aktive dager i klatreveggen.

Leie av utstyr:
Hjelm og klatresele kan leies av DNT Oslo og Omegn. Pris kr 200,-. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, ved å huke av for «Leie av utstyr».

Dersom du har hjelm og klatresele trenger du ikke å leie utstyr.

Kart og ruteinformasjon:
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Smitteverntiltak på aktivitet
Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur.

Våre kursledere og instruktører er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få et kurs som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid-19.

FHIs temaside for koronavirus (https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/)

Før påmelding
Husk å lese «Viktig informasjon – fellestur vinter» før du melder deg på kurset.

Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i «Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge».

Om våre kursledere, instruktører og turledere
Våre kursledere og instruktører er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard – den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Mer informasjon/påmelding
Oslo kommune
17:00
02.09.2022
DNT Oslo og Omegn
(+47) 22 82 28 00
info.oslo@dnt.no
Google Map of 59.91267560000001,10.7464528