Noen hundre meter vest for Vågehamn tar man av fra fylkesveien og kjører skogsvei mot Laksvatnet og Kjellarbosvatnet hvor det er parkeringsmulighet for bil.

Forholdsvis lang tur i variert og greit terreng. Godt merket sti, rødmerking og steinvarder helt opp til toppen som ligger 786 meter over havet.

Noen hundre meter vest for Vågehamn tar man av fra fylkesveien og kjører skogsvei mot Laksvatnet og Kjellarbosvatnet hvor det er parkeringsmulighet for bil.

Første del av turen går gjennom skogsmark, for det meste plantet granfelt med godt ryddet sti.

Ganske raskt kommer man opp i høyden, og største del av turen går i nakent fjellterreng.

Halvveis er det mulig å ta avstikker til Kjellarbostinden som har en høyde på 733 meter over havet (men på toppturen 13. september er det Lappen vi skal bestige).

Janslivannet passeres, og utsikten sørover mot Svellingan, Vestfjorden og Lofotfjellene er fenomenal.

På toppen, hvor det er ganske luftig, åpenbarer Lødingens fjellheim seg med Kvasstinden, Bukketinden, Norddalstinden og Sneistinden., bare for å nevne noen av fjelltoppene som lar seg skue fra Lappen.

Tilbake kan man velge samme sti, eller man kan følge Kjølfjellet som ligger på østre side av av Janslidalen.

Rester etter et godt merket gammelt bjørnehi kan være verdt å få med seg på turen. Senvinteren 1938 ble det felt en ulv i Vestbygda. I over to år ble det jaktet på denne vargen som for det meste holdt seg i området rundt Lappen.

Mer informasjon/påmelding
Lødingen kommune
11:00
13.09.2020
Helge Strand

helge.slottstrand@gmail.com
Google Map of 68.361938437056,15.524059092057989