Vi møtes på Lauvvik kl 16.30 og tar avgårde med båt fra Lauvvik på fredag ettermiddag. Båten går kl 16.45 og ankommer Lysebotn kl. 17.30.

Fra Lyseboten opp til ikoniske Kjerag og videre over fjellet til den super-idylliske bygda Flørli med overnatting og fest. Dagen etter blir det mulighet til å ta en rundtur opp Nord-Europas lengste tretrapp, 4444 trappetrinn. Helgen starter spektakulært med båttur inn Lysefjorden. Her ser vi blant andre Preikestolen og Kjerag nedenfra når vi cruiser innover en av landets mest kjente fjorder. I enden av fjorden overnatter vi på Lysefjorden turisthytte, der vi får servert både middag og frokost, før vi tar fatt på turen til Kjeragbolten og videre til Flørli. Dette blir en dag med vanvittige utsiktspunkter og fortryllende landskap! Vel fremme på hytta i Flørli deltar vi på Flørli vandrefestival, med middag og fest på Skulepubben sammen med andre glade vandrere. Vi rekker både koselig frokost og tur på søndagen før båten henter oss på kaien på Flørli.

Dag 1 fredag:
Vi møtes på Lauvvik kl 16.30 og tar avgårde med båt fra Lauvvik på fredag ettermiddag. Båten går kl 16.45 og ankommer Lysebotn kl. 17.30. På Lysefjorden Turisthytte nyter vi en god middag og komfortabel overnatting.

Dag 2 lørdag:
Lødag morgen har vi felles frokost. Vi smører en god og solid niste og transporteres deretter til Øygardsstøl hvor vi går via Kjerag til Flørli. Turen går delvis utenom merket sti og er en relativt lang og tung tur som beregnes å ta ca. 9 timer. Vi går ikke ned trappene til Flørli, men går rundt via Flørlistølen til Flørli Turiststasjon, hvor vi skal overnatte.

På kvelden blir det middag, fest og god stemning.

Dag 3 søndag:
Vi går trappene og en tur i området før båtavgang søndag kl. 15.45. Ankomst Lauvvik kl. 16.35.

Turledere:
Kaja Raa Storaker og Amy Mir. Turleder har med hund i bånd (hunden venter utendørs).

Det legges opp til at deltagerne kommer seg til og fra Lauvvik på egenhånd, men vi oppfordrer til samkjøring. Ta kontakt dersom dere tenger transport, så koordinerer vi herfra.

Planleggingsmøte:
Tirsdag 8.september kl 18 i STF Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater

Priser:
Medlem 2350,- ikke medlem 2550,-

Hva dekker prisen:
Båt fra/til Lauvvik og taxi til Øygardstølen. Overnatting, middag fredag og lørdag, frokost og niste på Lysefjorden turisthytte og Flørli, samt turledelse. Deltakerne må ta med tørrmat til lunsj søndag, eventuelt kjøpe mat på kafeen på Flørli.

Kart:
Lysebotn 1:50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter eller leie på Frilager.no

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer. Gode fjellstøvler og klær for fjellturer (vann & vindtette, samt ullundertøy). Lakenpose eller soverpose. Ta med noe tørrmat som nøtter, kjeks og sjokolade, samt drikkeflaske (vi fyller på vann underveis).

Krav til deltakerne:
Dette er en tur for erfarne fjellfolk med god kondisjon, som er vant til å gå langt med sekk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Mer informasjon/påmelding
Sandnes kommune
15:00
11.09.2020 – 13.09.2020
Tale Klingsheim
92090253
tale@stf.no
Google Map of 58.89406890403318,6.053914988607807