Se nettside for mer informasjon om buss, parkering og evt. behov for transport hjem (det går ikke kollektivt etter klokken 19.00): Info her: https://fnf-nett.no/troms/laer-ute-naturglede-med-ung-botaniker-tromso-og-tromso-casting-og-fluefiskeforening/

Velkommen til en tur ut i Friluftslivets Uke der du kan møte to organisasjoner som tilbyr både naturglede og muligheten til å mestre og lære i naturen!

Dato: 4 september 2023

Tid: 17.00- 19.00

Sted: Finnvika, Kvaløya- se lengre ned for veibeskrivelse! ?

Hva kan du forvente?
På denne turen vil du kunne få muligheten til å lære mer om både fluefiske OG planter. Felles for begge aktivitetene er at de gir muligheten for å glede seg over naturen, undre seg og samtidig lære- både ferdigheter og artskunnskap. Vi kan love godt humør og lavterskel deltakelse- her trenger ingen være eksperter. Bare nysgjerrige- både på å få og dele kunnskapen man har.


Torunn Bockelie Rosendal fra Ung Botaniker Tromsø vil lede an på plantejakt i Finnvika: hvilke arter finnes der? Er noen av de truet? Hva slags naturtype preger området? Dette og sikkert flere spørsmål om planter kan du få med deg på denne turen- det er gøy og passer både for deg som er helt nybegynner og deg som kan litt mer.

Kristian Grythe fra Tromsø Casting- og Fluefiskeforening vil lære deg mer om fluefiske og utstyr- og du kan komme som nysgjerrig nybegynner eller viderekommen på jakt etter å forbedre ditt utgangspunkt.
Vi er også heldige å ha med oss praksis-studenter fra fysioterapiutdanningen i Tromsø. De er med for å lære mer om hvordan folkehelse og friluftsliv kan henge sammen- og kanskje er det mye helse i lære sammen, dele kunnskap, få nye ferdigheter og glede seg over naturen vi har!

Praktisk informasjon
Det er bålplass på området så hvis været tillater det vil vi legge til rette for bålkos og bålkaffe. Ta gjerne med noe å grille eller matpakke. Egen kopp er en fordel (så sparer vi engangsmateriell!)
Klær etter forholdene er et must!
Du kan ta med egen fluefiskestang om du har eller en planteflora ?

Veibeskrivelse og transportbehov finner du informasjon om i lenken til vår nettside!

Mer informasjon/påmelding
Tromsø kommune
17:00
04.09.2023
Christine Myrseth
95175403
troms@fnf-nett.no
Google Map of 69.7263111,18.9507246