Parkeringplassen mellom Sandvika Politistasjon og E 8

Turen for deg som vil bli kjent med kulturminner i Sandvika fra middelalderen og frem til idag, samtidig som du får en fin fottur i hyggelig selskap.

Turen starter ved parkeringsplassen mellom Politihuset i Sandvika og E18. Politihuset ligger ved sjøsiden av Drammensveien.
Vi går rundt Kjørbuodden og følger kyststien fram til tunet på Kjørbo gård. Kjørbo gård ble fredet i 2013. Her for du historien om opprinnelse og eiere gjennom tidene. Kjørbo ble skilt ut fra Jong gård i yngre jernalder (vikingtiden). Gården ble på 1300-tallet en del av Nesøygodset og har vært eid av riddere og norsk og dansk adel. Etter Svartedauden lå gården øde fram til 1630-tallet. I dag eies gården av Entra Eiendom og leies ut til selskaper, møter og kontorer.

Etter Kjørbo vandrer vi over til Kalvøya vi Kadetttangen, som fikk sitt navn etter at eieren leide tangen ut til sommerleir for kadetter på Krigsskolen i årene 1869-1896. Vi følger opparbeidete stier på Kalvøya, hvor vi blir kjent med øyas historie som omfatter geologi, fornminner fra bronse- og jernalder, historie som beitemark for Kjørbo gårds husdyr, tilrettelegging av friluftslivsaktiviteter for Bærums befolkning og Kalvøyafestivalen i 26 år (fra 1971 – 1967). Vi vil også møte øyas beboer og «vaktmester» Ingolf Kristiansen, tidligere skomaker og idrettsmann, som vil gi oss et levende historisk tilbakeblikk fra livet på Kalvøya.

På Kalvøya tar vi en god rast og nyter utsikten utover fjorden.

Terreng og lengde: Turens lengde er 4 km og følger kyststien på Kjørbo og grusveier og stier på Kalvøya. Anslått tid er ca. 3 timer inklusive pauser.

Ta med: God tur- eller joggesko, sitteunderlag, mat og drikke for en liten rast.

Transport: Sandvika er trafikkknutepunkt i Bærum, her stopper de fleste busser og tog. Følg vestsiden av Sandvikselva medstrøms til du er på Kjørbo.

Parkering; Under E18 syd for Sandvika Rådhus, Politiets Parkering på Kjørbo eller Kadettangen.
Oppmøte ved parkeringplassen mellom Sandvika Politistasjon og E 8.

Mer informasjon/påmelding
Bærum kommune
10:30
10.09.2022


Google Map of 59.88605419999999,10.5244524