https://jotka.no/?fbclid=IwAR2zvLHOMVSuo2yasLIzB3XDyi2YKgwVQSrA8exCwxDll6Fq_nK5y0RIXCo Oppmøte ved Tutteberget

Søndag 5 september, på den nasjonale Kom-deg-ut-dagen, arrangeres det ulike familieaktiviteter på Jotka fjellstue fra kl. 11.00-13.30. Både medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne.

Turleder vil gå fra Tutteberget kl 10.00. Se etter Vigdis i rød DNT-vest og slå følge om dere vil 🙂 Tutteberget er ved siste bom på Stillaveien. Turen inn til fjellstuen er ca. 4 kilometer, og for det meste i lettgått terreng på traktorvei. Den begynner med en forsering av elv over store steiner. Det er også mulig å sykle inn på terrengsykkel. Det kan være lurt å ha med bæresele/meis til de minste barna om de skulle bli slitne underveis. Det anbefales gode sko, vindtette, eventuelt regntette klær og niste. En voksen person bruker ca. 1 time på turen, men med mindre barn som går selv kan man regne med omkring 2(-3) timer.

Fjellstuen vil møte ved bryggen ved parkeringen ca. kl. 10.00 for å frakte eventuell bagasje inn til Jotka. Det vil også være mulig å sitte på med båten for de barna/voksne som ikke kan/ønsker å gå inn.

Frivillige i DNT med røde vester på (Barnas turlag Alta/Alta og Omegn turlag) vil delta på aktivitetene og vil også være tilgjengelige ved fjellstuen for spørsmål/info mv. En av de frivillige vil være ved inngangen til fjellstuen og vil kunne gi info om aktuelle aktviteter og DNT, samt gi ut naturstioppgavene.

Aktiviteter ved Jotka:
* Natursti – start ved inngang fjellstuen

* Kanopadling – selvbetjening av kano/vester v/vannet
* Fiske – husk fiskestang!
* Bærplukk – ta gjerne med en liten bærbøtte
* Spill – ringspill ved gapahuk
* Utforsking og lek i området
* Kose på valpene – kun i følge med hundepasser
* Kjøpe kaffe, vafler og lignende hos fjellstuen
* Bål ved gapahuken, hvor hvert barn også kan hente en premie hver etter natursti

* Bidos: nyt Lisas nydelige bidos m/dessert så langt den rekker. Kjøp av bidos av fjellstuen kr 200 for voksne og kr 100 for barn 0-12 år. Medlemmer i DNT/Barnas turlag (og de som melder seg inn) får den gratis ved å oppgi medlemsnummer

* Perletur: 14. Jotkarunden (perletur.no) Se beskrivelse for kort runde.

Fjellstuen vil frakte ting, og barn/voksne som ikke kan/ønsker å gå tilbake igjen fra fjellstuen fra kl. 12.45.

Mer informasjon/påmelding
Alta kommune
05.09.2021
Hege F. Christiansen
40073331
hege.christiansen@gmail.com
Google Map of 69.75481409999999,23.9331054