Oppmøte: Oppmøte er kl. 10.00 begge dager ved kajakkbrygga nede ved vannet på Breivoll. Se kart lenger nede på siden.

Dette kajakk grunnkurset går over to dager med utgangspunkt på Breivoll gård, Ås kommune. Kurset gir våttkort, og er en introduksjon i bruk av havkajakk. Kurset tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Etter en grunnleggende opplæring, padler vi på tur ut på fjorden og bruker de mange øyene som base for trening og praktiske øvelser.

2 dager
Alder: 16+ år Klikk her for egne grunnkurs for 16-30 år (https://ung.dntoslo.no/aktiviteter/?categories=course&category_types=padlekurs&organizers=forening%3A152&_ga=2.112463748.1401982530.1656403924-1079771283.1656403924)
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper i kajakk, må kunne svømme.

FØLGENDE TILTAK ER NÅ SATT IGANG P.G.A. KORONAVIRUSET:
1. GARDEROBER ER IKKE I BRUK. KOM DERFOR FERDIG SKIFTET TIL KURSET.
2. TA MED VANNTETT PAKKPOSE TIL EIENDELENE DINE. PAKKPOSEN KAN OBBEVARES I KAJAKKEN UNDER KURSET.

Kurset gir deg:

Grunnleggende kompetanse i bruk av havkajakk med tilhørende utstyr. Kurset er første trinn i våttkortstigen, og gir deg mulighet til å bruke DNT Oslo og Omegn sine kajakker senere.

Kurset tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Du lærer å løfte, bære og sjøsette kajakken. Videre får du innføring i forskjellig padleteknikk, samt å gå rundt. Blant annet øves det på å gå inn og ut av kajakken, bruk og tips for å kunne padle på en trygg måte, selvredning og kameratredning. Kurset går over to dager, ofte med mest instruksjon den første dagen, og planlegging og utførelse av dagstur den andre dagen hvor vi kan gå i land på flere av Oslofjordens øyer for pauser og lunsj. Etter en grunnleggende opplæring padler vi avgårde utover fjorden og rundt øyene, hvor vi underveis trener på å drive redningsøvelser og videre kursing gjennom dagen.
Deltakerne får våttkort etter endt kurs. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Kursansvarlig er instruktør som er godkjent av Norges Padleforbund, og er den som utsteder våttkortet.

Pris:

Kr 3090,- Prisen inkluderer kurs, våttkort og lån av kajakker, åre, spruttrekk og vest. Dersom du ikke er medlem i DNT gjelder et tillegg på kr 400,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her. https://www.dntoslo.no/medlem/

Dusj og Garderobe

Det finnes ingen garderobe på Breivoll. Ta derfor med et stort håndkle til bruk når du skifter. Det er mulig å låse inn sakene dine.

Avslutning: Kurset avsluttes begge dager ca. kl 17:00.

Utstyr, bekledning, mat og drikke:

Utstyr
Nedenfor finner dere anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på de første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta.

Ta med:

Ullundertøy (trøye og stillongs), ullsokker
Vindjakke/ regnjakke utenpå ved behov.
Ta med deg klesskift, bukse og genser til bruk på land, slik at du holder deg tørr og varm under hele turen. Det kan bli kaldt på kveldene så beregn litt ekstra varme klær.
Småting som lue, votter, solbriller, caps, solkrem, toalettsaker, håndkle og badetøy er også fint å ha med (tilpass bekledning til temperatur og sesong)
Pakk alt i vanntett pakkpose, slik at ikke utstyret blir vått på tur.

Mat og drikke

Du må du selv sørge for å ta med mat og drikke for begge kursdager.

Kansellering og bytting av kurs

Vi kan ikke bytte kursdato for deg. Vi kan imidlertid melde deg av kurset. Hvis du ikke kan delta må du lese Generelle vilkår fellesturer .

Annet:

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk

Generell informasjon: Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

DNT Oslo og Omegn er medlem av Redningsselskapet. Stadig flere oppdager gleden ved padling, kiting og surfing. Med RS Aktiv kan du som utøver være trygg på at hjelpen kommer hvis det skulle oppstå en nødsituasjon. Via DNT får du nå også halv pris på første års medlemskap.
Les mer her: https://www.redningsselskapet.no/dntaktiv/

Ofte stilte spørsmål:
1. Introkurs og grunnkurs, hva er forskjellen?
For å delta på introkurs eller grunnkurs trenger du ingen tidligere erfaring eller kurs. Du kan selv velge om du vil melde deg på introkurs eller grunnkurs. Introkurs varer i tre timer og 15 minutter mens grunnkurs varer i fjorten timer fordelt på to dager. Les mer om introkurs her (https://www.padling.no/vaattkort/hva-er-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/havpadling/introkurs-hav/) og grunnkurs her (https://www.padling.no/vaattkort/hva-er-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/havpadling/grunnkurs-hav/). Etter å ha gjennomført enten introkurs eller grunnkurs, får du våttkortet som er et kursbevis. Med våttkort kan du leie kajakk på Sørenga fra DNT Oslo og Omegn.

2. Hva er våttkort?
Våttkort er Norges Padleforbund sitt kursbevis innen padling. Både introkurs og grunnkurs gir deg våttkortet. Les mer om våttkort her. (https://www.padling.no/vaattkort/)

3. Har dere garderober og oppbevaringsskap?
Ja, vi har herre og damegarderober med dusj og låsbare skap for personlige eiendeler. Dette er i kajakklageret, ikke i butikken og instruktøren vil forklare deg alt rundt dette når kurset starter.

4. Skal jeg lære «eskimorulla»?
Nei, du skal ikke lære grønlandsrulla, som det gjerne kalles. Å rulle er en avansert teknikk som ofte krever et eget kurs. Du skal imidlertid velte i kajakken og flyte opp og ut av kajakken. Dette er en helt ufarlig og enkel øvelse som alle greier. Det er allikevel normalt å ha noe usikkerhet knyttet til denne øvelsen. Vi kan betrygge med at samtlige som prøver det garantert klarer det, vi har en 100% suksessrate på øvelsen.

5. Hvor lenge skal jeg være i vannet og er det kaldt?
På slutten av dagen, rett før dere går opp på land og avlsutter skal dere bade og lære egenredning og kameratredning. Dette tar ca. 20-30 minutter. Dere vil i denne perioden være våte. I den tiden det er varmt nok til å gjøre dette uten våtdrakt eller tørrdrakt har vi ikke dette til utlån.

Ta derfor med klær som beskrevet ovenfor.

SPØR VÅR TURINFORMASJON
Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon:

Telefon: 22 82 28 02, mandag til fredag mellom kl 08.30 og kl 16.00 eller på e-post: kajakk.oslo@dnt.no

Ås kommune
10:00
03.09.2022 – 04.09.2022
Friluftshuset
(+47) 22 82 28 02
kajakk.oslo@dnt.no
Google Map of 59.73876069902461,10.726410175640856