Poststed: Ringebu

Introjakt blir arrangert av Ringebu&Fåvang JFF i samarbeid med NJFF-Oppland og Ringebu fjellstyre. Jakta vil foregå i Ringebu med utgangspunkt fra Imsdalsskolen i Imsdalen. Kurset vil hovedsakelig bestå av praktisk jakt i felt sammen med erfarne instruktører.

NB: Arrangementet kan bli endra eller avlyst mht koronasituasjonen.

Målgruppen er ungdom i aldersgruppen 16-26 år. Dersom det blir ledige plasser blir det åpna for eldre deltakere.

Deltakeravgift er kr 1900 for deltakere under 26 år eller som fyller 26 i løpet av kalenderåret, kr 3800 for eldre. Prisen gjelder medlemmer av NJFF, dobbel pris for ikke medlemmer. Mat og overnatting innomhus er inkludert.

Påmeldingsfrist og frist innbetaling av deltakeravgift er 1. august. Bindende påmelding, avmelding etter 1. august fører til refusjon av halv deltakeravgift. NB: Begrensa antall plasser. Deltakere må sende inn kopi (bilde) av betalt jegeravgiftskort med bestått skyteprøve.

Deltakeravgift betales til: NJFF-Oppland, Vormstuguvegen 40, 2624 Lillehammer. Til konto nr: 2000.07.61363 Merk betaling «Introjakt villrein Ringebu».

Hva må en ha med seg?

Personlig utstyr, sovepose, kniv, en god stor ryggsekk (pakkrammesekk er å foretrekke), lighter, kopp, termos (eller kjele og kokeapparat), god håndkikkert, hodelykt med ekstra batterier, gode fjellstøvler, god jaktdress, caps, lue, votter, stillongs, ullgenser, regnklær. I tillegg anbefaler vi alle å ta med seg fjellduk (f.eks. jerven). Gps og eller kompass er også kjekt å ha med. PS. Vindtette klær er ett must.

Rifle med patroner, våpenkort, jegeravgiftskort med kvittering på godkjent skyteprøve. (børsa må være innskutt, da vi ikke har tilgang på skytebane)

Antibac (ei lita flaske). Søppelsekk og engangshansker til slakting og bæring av kjøtt.

Mat

Det vil bli ordnet med frokost og middag hver dag, men de som måtte ønske annet enn vann servert til middagen, kjøper med seg dette selv. Er det noen som har matallergi av noe slag, gi beskjed til Espen Hvattum (ehvattum88@gmail.com). Vi blir i fjellet hele dagen fredag og lørdag. Det blir mulighet for å smøre niste på Imsdalsskolen, men om noen ønsker noe varm mat ute i felt kan det være greit å ta med real turmat eller lignende. Litt sjokolade, nøtter, rosiner, samt vannflaske er også greit å ha med i felt.

Kursplan

Torsdag

19:00: Oppmøte på Imsdalsskolen. Kart. UTM 32V 585404 6830887

Innlosjering etter hvert som dere kommer.

Pakking av ryggsekk info om praktisk jakt.

Ca. 20.30: informasjon og film ved daglig leder i fjellstyret, Paul Lutnæs.

Kveldsmat, smøre niste, forberedelse til jakt neste dag.

Fredag

05:00 frokost. Jakt hele dagen.

Middag om kvelden med gjennomgang av dagens hendelser.

Lørdag

05:00 frokost. Jakt hele dagen.

Vi tar litt om slakting og partering undervegs, forutsatt at vi får skutt dyr.

Søndag

Vi ser an litt. Har vi fått dyr så kan vi sove litt lengre, hvis ikke kan vi ta en halv dag i fjellet. Videre blir det deling av eventuelt kjøtt mellom deltakerne, mat og avreise.

Forsikring: Deltakere må sjekke sin hjem-/reiseforsikring og selv ta ansvar for forsikring.

Spørsmål? Kontakt jaktleder Espen Hvattum 975 06 026 eller Tor Taraldsrud – 48190145

Mer informasjon/påmelding
Ringebu kommune
19:00
09.09.2021
Tor Taraldsrud

tor.taraldsrud@njff.no
Google Map of 61.5291322,10.1458343