Vi avtaler på forhånd plass i privatbiler og kjører fra STF/jernbanelokket kl 14.00.

Bli med på turen gjennom en kjempemessig fjellhage med fiskerike vann og spennende flora. Dette er Suldals indrefilet! Vi vandrer gjennom frodig vegetasjon omringet av bratte og forrevne klippevegger, passerer fiskerike vann, jakthytter, dyregraver og hidlere i hjertet av Suldals bortgjemte fjellheim. På Stranddalen venter bestyreren med tre-retters middag og lune stuer. Bli med på et av høstens store tureventyr!

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Avreise fredag:
Vi avtaler på forhånd plass i privatbiler og kjører fra STF/jernbanelokket kl 14.00. Vi kjører Ryfylkeveien og videre til Skreivasskleivene. Der parkerer vi et par av bilene som hentes på søndag, før vi kjører videre til Øvre Moen på vei til Blåsjø. Fra Øvre Moen er turen inn til Stranddalen omtrent 2 timers vandring. Vi innstallerer oss på Stranddalen og får servert 3-retters middag.

Lørdag: Etter frokost går vi mot Krossvatn. Turen på 16 kilometer går gjennom et variert, kupert og spennende høyfjellsterreng, med frodig vegetasjon og rik flora. Vi beregner om lag 8 timer på turen. Vel fremme på hytta lager vi felles middag.

Søndag: Etter frokost og utvask følger vi T-merket og nødlet rute ned til bilene. Vi beregner i underkant av tre timer på turen.

Turledere:
June Warland, mobil 906 54 034, og Guro Waksvik, mobil 979 84 811

Planleggingsmøte:
STFs lokaler i Olav V gate 18, 4001 Stavanger tirsdag 7.september kl 18. Fordeling i biler og oppmøtested avtales på planleggingsmøtet.

Priser medlem/ikke medlem: 1750,-/2250,-

Hva dekker prisen:
Overnatting, middag på fredag, 3-retters middag på Stranddalen, frokost og nistepakke på Stranddalen, turledelse og administrasjon. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. Øvrig frokost, lunsj, snacks og drikke medbringes av den enkelte.

Kart:
Turkart Suldalsheiene 1:50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer: https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet-utstyr/pakkeliste-for-sommerturen/100776
Spesielt viktig med gode fjellstøvler og klær for fjellturer på høsten (vann- og vindtette, ullundertøy) og lakenpose (sovepose).

Krav til deltakerne:
Dette er en tur for erfarne fjellfolk med god kondisjon, som er vant til å gå langt med sekk.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

Mer informasjon/påmelding
Stavanger kommune
14:00
10.09.2021 – 12.09.2021
Tale Klingsheim
92090253
tale@stf.no
Google Map of 58.9667709,5.729800500000001