Starter fra Hovden til Sloaros, videre til Bleskestadmoen og avslutter turen i et fantastisk terreng tilbake til Hovden.

Bli med på tre dagers rundtur i flott høyfjellsterreng. Starter fra Hovden til Sloaros, videre til Bleskestadmoen og avslutter turen i et fantastisk terreng tilbake til Hovden.

Turbeskrivelse
Dag 1: Hovden – Sloaros, 5 timers etappe. Etter en bortimot 4 timers kjøretur, regner jeg med å starte fra Hovden kl. 13. Greit, lettgått høyfjellsterreng. På Sloaros lager vi felles middag.
Dag 2: Sloaros – Bleskestadmoen 10 timers etappe. Etter en god frokost starter vi dagen mot vest, til sørenden av Holmavatnet. Kommer etterhvert inn på stien fra Holmavasshytta – Bleskastadmoen. Denne følges helt fram. Stort sett greit terreng, men litt plundrete på umerka sti ved Holmavatn, myr og kjerr siste stykket mot Bleskestadmoen. Her lager vi en deilig middag av husets råvarer.
Dag 3: Blæskestadmoen – Hovden, 10 timers etappe. Starter dagen med å gå tilbake ca 2 km. Tar så av mot øst, stien til Hovden. Møter snart bratt stigning, ca 400 høydemeter. Videre mot Hovden er terrenget lettgått og greit. Ca 2 km etter Øvre Væringsvatn, bøyer vi av rett mot nord, etter 200 m kommer vi inn på en gammel kjerrevei, den følges helt fram til Hovden. Denne etappen er nok den tyngste, men mest spennende, synes jeg da jeg gikk her for 2 år siden.

Praktisk informasjon
Oppmøte / avreise
Arendal: Harebakken bak busstasjonen, kl. 09.00, møt opp presis.

Si fra om noen ønsker annet oppmøtested.

Hjemkomst
Vanskelig å si, men ca kl 22-23.

Transport
Vi reiser i privatbiler. Bileier får 4 kr/km. Alle som reiser med bil er med å dele på kjøreutgiftene. Gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil.

Minimum antall deltakere: 4
Krav til deltakerne
Pga to ganske lange dagsetapper kreves det at deltagerne har gått en del i fjellet med hytte-til-hyttesekk

Kart og GPS
Aktuelle kartblad: Norge-serien plastkart: 10024 Haukeli.

Mat
Hver enkelt sørger for egen tørrmat til frokost, niste etc. Ved overnatting på hytter med proviantlager (selvbetjente hytter) er det mulig å kjøpe denne maten på hyttene.

Turkoordinator kjøper inn mat til fellesmiddagene. Hver enkelt tar med ønsket drikke til fellesmiddagene.

Pris / felleskostnader
Kjører i privatbiler. Bileier får kr 4 pr km ca 45 km t.r. noe som utgjør ca. kr 450 per person.
Turleder kjøper inn noe til middag første dag, ca kr 100 per person.
Oppgjør etter turen.

Vilkår
Ved å melde deg på denne aktiviteten bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet under deltakers ansvar.

Turlederkurs
Turkoordinator har ikke relevant turlederkurs.

Mer informasjon/påmelding
Bykle kommune
09:00
30.08.2019 – 01.09.2019
Kristian Aas
97545396
kristian.m.aas@gmail.com
Google Map of 59.56044929999999,7.356704300000047