Med offentlig transport til Ål stasjon: Tog fra Oslo til Ål. Se rutetider på vy.no eller entur.no (nasjonal reiseplanlegger). Anbefalt reise: fra/til Oslo: Fra Oslo kl. 12.03/fra Ål kl. 15.39. DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen. Med bil til Ål stasjon: Fra Oslo kjører du E16 til Hønefoss og videre på Rv 7 til Ål stasjon. Parkering ved Ål stasjon. Med bil til Geiteryggtunnellen aust p-plass: Fra Oslo kjører du E16 til Hønefoss og videre på Rv 7 mot Geilo. Ved Hagafoss, ca. 10 km. før Geilo, sving av og følg fylkesveg 50 (Hol-Aurland) til Geiteryggtunnelen aust p-plass. Husk oppmøte Ål stasjon kl. 15.25 for felles buss til Geiteryggtunnellen aust, reisetid ca. 1 time.

Geiterygghytta, en perle i Skarvheimen, ligger i 1224 meters høyde der mektig vestlandsnatur møter østlandsk høyfjell.

Hytta ligger i hjertet av fjellområdet mellom Jotunheimen i nord og Hardangervidda i sør, og er innfallsport til Hallingskarvet nasjonalpark og inngangen til ville og vakre Aurlandsdalen.

Bli med til fjells og nyt god lokalmat og trivelig hytte, samt et turområde som strutter av stolthet over å få besøk. Vår trygge turledere gleder seg alltid til å komme til fjells og til å møte nye og gamle turdeltakere.

Program sommerfjellet
Dag 1 Ål – Geiteryggtunnellen aust – fottur til Geiterygghytta 1.228 moh, ca 3,5 km/1-2 timer
Vi møtes på Ål stasjon kl 15.25 for felles buss til Geiteryggtunnellen aust p-plass (reisetid ca. 1 time). Bagasjen blir fraktet inn til hytta, mens vi går samlet inn.
Det blir presentasjon og informasjon om dagene etter middag.

Dag 2-3 Dagsturer med mye innhold
Fra Geiterygghytta er det mange fine dagsturmål, og vi velger oss det beste etter vær og ønsker. På turmenylista finner dere f.eks: En tur til Jaja-benken, tur til Vargebreen- et ukjent turmekka med utsikt, vann og snø, tur mot Kongshelleren i et frodig landskap, besøk til en fredlaus sin hule og mye mer.
Dessuten er Geterygghytta en nydelig plass i seg selv, med flere aktivitetsmuligheter både inne og ute. Her kan man faktisk sitte helt i ro også, og bare nyte utsikten og frisk fjelluft.

Dag 4 Aurlandsdalen
Idag er vi klare for en lang dag ute for nå skal vi gå dalen over alle daler – selveste Aurlandsdalen. Vi tar en tidlig frokost og går ut til Geiteryggtunnelens vestside, ca 3 km. Der venter ekstrabussen som frakter oss til Heimrebø. Fra Heimrebø går vi bratt ned lia og krysser en fantastisk flott hengebru over elva. Så følger vi elva og dalen videre i spektakulært landskap og kommer fram til Vetlahelvete og jettegrytene. Deretter ligger historiske plasser og spennende terreng på rad og rekke nedover. Vel nede i Vassbygd rekker vi rutebussen tilbake til Geiteryggtunnelen og får de siste kilometrene til fots inn til hytta. Nå skal det bli godt å ta av seg svette turstøvler og bare strekke seg ut på tunet, vel vitende om at middagen snart er klar.

Ha en hyggelig siste kveld med dere nye turvenner.

Dag 5 Fottur og hjemreise.
Før vi reiser hjem denne dagen rekker vi en tur. Avreise fra hytta skjer ca. 13.30. Vi går til Geiteryggtunnellen aust der ekstrabussen venter for å kjøre oss til Ål stasjon, ankomst Ål stasjon ca. til 15.30.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Pris
Kr 6 990,- fra/til Ål stasjon/Geiteryggtunnelen aust p-plass
Ikke-medlemstillegg: kr 1 000,- Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: Overnatting, turledelse, busstransport, bagasjetransport og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 14 deltakere + 2 turledere

Passer turen for meg?
Gradering av turen: Blå
Sommer- og høstfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren og høsten. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting
Deltakerne bor på 4-6-sengsrom med egen lakenpose/putevar. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta.
Les mer om hytta: Geiterygghytta
Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan – av ulike årsaker – organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Med offentlig transport til Ål stasjon: Tog fra Oslo til Ål. Se rutetider på vy.no eller entur.no (nasjonal reiseplanlegger). Anbefalt reise: fra/til Oslo: Fra Oslo kl. 12.03/fra Ål kl. 15.39. DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med bil til Ål stasjon: Fra Oslo kjører du E16 til Hønefoss og videre på Rv 7 til Ål stasjon. Parkering ved Ål stasjon.
Med bil til Geiteryggtunnellen aust p-plass: Fra Oslo kjører du E16 til Hønefoss og videre på Rv 7 mot Geilo. Ved Hagafoss, ca. 10 km. før Geilo, sving av og følg fylkesveg 50 (Hol-Aurland) til Geiteryggtunnelen aust p-plass.

Husk oppmøte Ål stasjon kl. 15.25 for felles buss til Geiteryggtunnellen aust, reisetid ca. 1 time.

Kart
Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter
Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding
Husk å lese «Viktig informasjon om DNT-tur» før du melder deg på turen.

Les våre vilkår for deltakelse
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns vilkår for deltakelse på aktiviteter.

Mer informasjon
Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post nærmere avreisedato. Her står det blant annet hvem som er hovedturleder med kontaktinformasjon. Har du ikke mottatt e-post fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål – se vår faq om fellesturer.

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som gjennomfører sine turlederoppdrag med stor glede og villig deler sin friluftserfaring og friluftsglede med deltakerne.

Les mer om hvem våre turledere er her

Mer informasjon/påmelding
Hol kommune
14:00
05.09.2021 – 09.09.2021
DNT Oslo og Omegn
(+47) 22 82 28 00
info@dntoslo.no
Google Map of 60.70555973382575,7.638965528771293