Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise.

Dette blir en finfin langhelg for deg som ønsker å kombinere hytte-til-hytte-tur med et skikkelig gourmet-måltid. Turen går i nydelig natur i Alvdal Vestfjell. Etter to dager på selvbetjeningshytter, avsluttes det hele med en fantastisk gourmet-aften på Breisjøseter.

Håkon Magne Skjøren arrangerer gourmetselskaper som inneholder opptil 16.retters middag. Mellom rettene blir det også servert fortellinger og forklaringer. Disse arrangementene er det stor rift om plassene til, så vår gruppe vil oppleve noe helt unikt!

Program:

Dag 1: Ankomst Storgrytdalseter, fra Atnsjøen (750 moh) , ca. 13km/ ca 4t
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavla i avgangshallen. Avreise med toget kl. 08.02 til Ringebu, videre reise med ekstrabuss kl 11.05 til Atnsjøen, ankomst ca kl. 12:10. Vi følger stien til den idylliske selvbetjente hytta Storgrytdalseter(850 moh) hvor vi overnatter. Husk å ta med mat og drikke til første turdag. Høyeste punkt på turen 1.120 moh.

Dag 2: Storgrytdalseter – Korsberghytta, ca 10 km/ca 3-4t
Vi følger Kvislåbekken i slak oppoverbakke. Vi kan skue Sølnsjøkrabbane og Sølnsjøhøa på vei til Korsberghytta (1250 moh).

Dag 3: Korsberghytta – Breisjøseter, ca 13 km/ca 4-5t
Dagen starter i retning nord, før vi sakte men sikkert vender retningen sørvestover mot Store Sølnkletten og Breisjøseter (955 moh). Gourmet-middag à la Breisjøseter. Gled dere!

Dag 4: Breisjøseter – Straumbu, ca 16 km,/ca 5-6t. Hjemreise Oslo
Opp til foten av Breidsjøkinna, og innover mot gravskardet. Vi går øst for Straumbukampen, og ned til Straumbu. Avreise med ekstrabuss fra Straumbu kl. 15.30 til Ringebu, ankomst kl. 16.30 og videre med buss kl 17.00 til Oslo. ankomst Oslo bussterminal kl. 20.30.

Vi tar forbehold om endring i programmet!

Gennerell informasjon:

Pris:
Kr. 5.006,- fra Ringebu/ til Ringebu
Kr. 6.104,- fra/til Oslo.

Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. Og gourmet på Breisjøseter, selvsagt.

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Selvbetjeningshytte = Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

I gourmet-måltidet må hver og en bestille drikke og betale for denne selv. Det er mulig å bestille tilpasset vin til måltidet, egenimportert vin fra Italia.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Sollia 1: 50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer .

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: «Viktig informasjon – fellestur sommer».

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i «Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge».

Mer informasjon/påmelding
Stor-Elvdal kommune
08:00
05.09.2018 – 08.09.2018

22 82 28 00
turinfo@dntoslo.no
Google Map of 61.8511265,10.233880399999975