DNT Drammen og Omegn lørdag 15.juni kl 9.00 eller på Heistadmoen kl 10.00. ( gi beskjed ved påmelding om du har mulighet til å kjøre)

Velkommen med til et av våre mest sjarmerende nærfjellområder – Skrimfjella.
Fjellområdet like sør for Drammen er vakker og mystisk. vi skal arrangere overnattingstur her, men dataljene kring overnatting, avreisetidspunkt o.l. kjem litt seinare.
På to dager rekker vi masse; hulebesøk i grottene i Sandåa, bestige den høyeste toppen (med den lille rare brannhytta Styggemannen) via Sigvartstien og klyve litt med en forsmak på ordentlig fjellterreng; vandre på «Buskeruds tak» gjennom myrer og lyngheier; nyte et av årets første fjellbad i friske fjellvann og oppdage de mange frodige bekkekløftene med «urskogsvegetasjon».
Lørdag kveld blir det overnatting i enden av det vakre Stølevannet på ivarsbu., i telt, eller ute på åpen himmel på toppen av Styggemannen. Detaljer kommer.
Dagen etter retur til p-plass ved Sandåagrotta via en av de mange blåmerkete rutene på Skrim forbi Urstjern og gjennom de gamle seterområdene.
Dag1: Ca 1 kilometer gange til Sandågrottene og hulebesøk. Topptur ca 3t bratt opp Sigvartstien (4-500 meter stigning) til hytta Styggemannen. 3timer ned over Jotnefjell og Støleseter til overnatting på Ivarsbu. Turleder ordner middag. 6-7 timers tur.
Dag 2: Frokost og rydding av hyttene, turledere ordner kaffe og te.
Avgang ca kl 10.00. Ruten går til Fantefjell- Kongstjern – Urstjern – Hoenseter – Sandå p-plass.

Turområde: Skrimfjella, Vestfold og Buskerud
Kart: Skrim – Vindfjell 1:50 000
Transport: privatbiler, deler på utgiftene til sjåføren. her samkøyrer vi slik at vi bruker færrest mulig biler.
Oppmøte: DNT Drammen og Omegn lørdag 15.juni kl 9.00 eller på Heistadmoen kl 10.00. ( gi beskjed ved påmelding om du har mulighet til å kjøre)
NB det er ikke tenkt at man skal parkere ved DNTD i helgen hvis du kommer med bil og ikke skal kjøre til Skrim. På denne parkeringsplassen er det betaling. Etter endt påmeldingsfrist avtaler turledere og turdeltakere transport og om noen skal hentes/møtes på veien.
Påmeldingsfrist: 30. august

Mer informasjon/påmelding
Kongsberg kommune
12:00
05.09.2020 – 06.09.2020
Sigbjørn Bøtun
90577749
ung@dntdrammen.no
Google Map of 59.5147727,9.7255906