10. september: Ambassadørkurs. 3 timers innføring i DNT og Bergen og Hordaland Turlag som organisasjon. Kurset gjennomføres i våre lokaler i Marken kl 17:30 - 20:30. Bruk ringeklokke på baksiden.

Bergen og Hordaland Turlag har et bredt tilbud av turer i Bergen og omegns flotte naturområder. Grunnleggende turlederkurs er kurset for deg som er interessert i turledelse og som ønsker å formidle turglede på turer i Byfjellene og andre bynære turområder.

Ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs utgjør de to første modulene i DNTs turlederutdanning. Etter endt kurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet. Du blir med i en aktiv og engasjert gjeng med turledere. All innsats som turleder skjer som frivillig arbeid. Alle som skal videre på sommerturlederkurs må ha gjennomført ambassadørkurs, grunnleggende turlederkurs og førstehjelp først.

Kursplan

10. september: Ambassadørkurs. 3 timers innføring i DNT og Bergen og Hordaland Turlag som organisasjon. Kurset gjennomføres i våre lokaler i Marken kl 17:30 – 20:30. Bruk ringeklokke på baksiden. Du trenger ikke melde deg på til ambassadørkurset 10. september, da påmelding på dette kurset gir obligatorisk plass på ambassadørkurset 10. september. Les mer om ambassadørkurset her. Du må gjennomføre ambassadørkurset før grunnleggende turlederkurs.

12.—13. september: Grunnleggende turlederkurs. Egen kursplan. Se veiledende modulplan her.
Denne helgen foregår for det meste utendørs i Byfjellene med overnatting på en hytte i Byfjellene. Mer informasjon vil sendes til deltakerne.

Påmelding: Nettpåmelding. Påmelding til kurset inkluderer både ambassadørkurset den 10. september og grunnleggende turlederkurs 12.–13. september. Dersom du har ambassadørkurset fra før, skriv dette i kommentarfeltet ved påmelding. Du trenger ikke å melde deg på til ambassadørkurset som er satt opp 16. april. Ved å melde deg på dette grunnleggende turlederkurset får du automatisk plass på ambassadørkurs 10. september.

Mat: Hver enkelt deltaker må ta med drikke og en solid matpakke til lørdag og søndag, samt frokost søndag. Middag lørdag er inkludert i kursavgiften. Spesialkost besørges av hver enkelt deltaker.

Utstyr: Alle må ta med kart over området «7-fjellsturen 1:25 000», samt kompass, blyant og papir. Alle må ta med varm sovepose. I tillegg se Turlagets pakkeliste for sommersesongen. Alle må ha litt plass igjen i sekken til fellesutstyr og fellesmiddag. Turutstyr og kart kan kjøpes i Tursenteret vårt i Marken.

Vilkår:Våre generelle vilkår, gjelder ved påmelding, deltakelse og avmelding.

Pris: kr 2300,- betales ved påmelding. Du må være medlem i Den Norske Turistforening for å delta på kurset. Meld deg inn her. Hele beløpet refunderes etter at du har ledet 4 grunnleggede turlederturer for Turlaget. Prisen dekker ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs, kursholdere, turlederboka, kursmateriell, middag lørdag kveld og en overnatting. Transport må betales av den enkelte kursdeltager. Hver enkelt deltaker må ta med mat til niste lørdag og søndag, samt frokost søndag.

Aktuelle deltakere blir kontaktet før kurset og får tilsendt mer detaljert informasjon om programmet. Mer informasjon kan du få ved henvendelse til Aktivitetsavdelingen v/ birgithe.roald(at)dnt.no

Opptakskrav modul 1, Ambassadørkurs:
Medlem i DNT. Dersom du ikke er medlem kan du melde deg inn her.

Kursinnhold – DNT- Ambassadør
Hovedtema: Presentasjon av DNT og turlederkurset
Varighet: 3 timer
– Presentasjon av DNT som organisasjon og arbeidsgiver. Strategi, mål og verdigrunnlag
– Hvordan ta inn på hytte, rutiner og rettigheter på hyttene
– Friluftslivsloven og allemannsretten

Mål:
Etter endt kurs skal deltagerne ha:

God kunnskap om DNTs og BHT sine mål og strategier.
God kunnskap om DNTs og BHT sine basisaktiviteter, ruter og hytter.
God kjennskap til friluftsloven og allemannsretten.
Kunnskap om DNTs turlederutdanning

Anbefalte nettsider og litteratur for mer innsikt og kunnskap:
Bergen og Hordaland Turlag sin årsberetning
Bergen og Hordaland Turlag sine nettsider
Turistforeningen sine nettsider
Brosjyrer om de ulike aktivitetstilbudene; Barnas Turlag, DNT Ung, DNT Fjellsport Bergen, Byfjellstrimmen, Aktiv til Hundre, Trilleturer, turområder med mer.
Les mer om Lov om friluftslivet
Les mer om allemannsretten.
Gjør deg kjent med turisforeningens turplanlegginsverktøy – UT.no
OPPTUR Hordaland – en flott turbok med noen av de fineste turene i Hordaland
OPPTUR Bergen – en flott turbok for Bergen
Turbok for Bergenshalvøyen
Byfjellene: mangfold og hytteliv
Vilt, vått og vakkert 1890 – 2005 (BHT historie)
Vil, vått og vakkert 2006 – 2015 (BHT historie)

Opptakskrav modul 2, Grunnleggende turlederkurs:
Gjennomført ambassadørkurs og medlem i DNT.
Du må ha god og generell turerfaring fra tidligere, samt et ønske om å dele din turglede med andre.
Det er 16 års aldersgrense.

Kurset blir vurdert med bestått/ikke bestått.

Vi tilbyr også 15 timers kurs i førstehjelp med instruktør fra Arna og Åsane Røde Kors. Undervisningen foregår i Røde Kors sine lokaler i Åsane, kl. 10 – 18 lørdag og søndag Dette kurset er ikke obligatorisk, men anbefales sterkt.

Etter endt kurs skal deltagerne ha:

– God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse
– God generell turkunnskap
– God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur
– Grunnleggende orienteringsferdigheter
– Grunnleggende førstehjelpskunnskap

Mer informasjon/påmelding
Bergen kommune
08:30
12.09.2020 – 13.09.2020
Bergen og Hordaland Turlag
55335810
bht@dnt.no
Google Map of 60.39213295294926,5.3315162038074515