Arrangementet foregår både i Telegrafbukta og Charlottenlund på Tromsøya. Se også https://tinyurl.com/KartOverAktiviteter

Vi stiller med aktiviteter for hele familien i Telegrafbukta og på Charlottenlund!

Dere får lære om hvordan vi kan bruke gjørme fra hav og innsjøer for å bedre forstå fortidens klima. Ved det lille tjernet ved Charlottenlund kan dere være med ved prøvetakning av sedimentkjerner som kan brukes for å rekonstruere tidligere tiders miljø og klima. I Telegrafbukta møter dere våre maringeologer som vil vise frem ulike typer sedimenter fra havbunnen og hva de kan fortelle oss om tidligere klima, breaktivitet og havstrømmer. Det vil også være mulighet for å få kjenne på kvikkleire og lære om geofarer fra våre masterstudenter som har undersøkt det nylige skredområdet på Kråkneset i Alta. Dere får også lære om lokalområdets geologiske historie, tektonikk i Nord-Norge og mineralressurser på land og offshore i Norge. Vi vil vise frem deler av vår stein- og mineralsamling, og se hvilke mineraler vi kan finne i Telegrafbukta. Det vil også være mulighet for å vaske etter gull!

Følg også med på universitetsmuseets sin familievennlige geo-vandring i Telegrafbukta samt aktiviteter ved museet i Folkeparken.

Mer informasjon/påmelding
Tromsø kommune
12:00
13.09.2020
Kai Mortensen
77644428
kai.mortensen@uit.no
Google Map of 69.63207416724707,18.906911823797582