Parkering ved kraftstasjon ved Straumsnes.

I friluftslivets uke 2018 ønsker Berg kommune å vise allsidigheten av friluftsliv som kan oppleves i kommunen. Natt i naturen, fra lørdag 1. til søndag 2. september, ønsker vi å arrangere med et historisk preg ute på Flatneset. Flatneset er en av Midt-Troms Friluftsråd og Berg kommunes TellTur-turer og i tillegg valgt ut som en av kommunens #4fine turer i Friluftsrådets turkart for 2018.

På vei til Flatneset må man krysse Lavollskjosen plantefredningsområde. Deretter passerer man Lavoll, et gammelt bosetningsområde som kan vise spor av bosetting mange tusen år tilbake. Lenger ute mot Flatneset blir sporene etter andre verdenskrig veldig synlige. Her fins bunkere, gamle murer og skytestillinger/kanonstillinger.

Natt i naturen på Flatneset kan by på overnatting i spennende omgivelser. Fra kulturminner og historisk sus på land til nydelig utsikt til Bergsøyene, Skaland og Finnseter utover kysten. Når natten faller på kan man med lommelykt eller hodelykt utforske bunkerne i historiske, spennende omgivelser. Det er også en fin strand like ved som innbyr til aktivitet knyttet til strand og fjære. Turen er ca. 5 km lang én vei og overkommelig for de aller fleste, store som små. Dersom man ikke har mulighet til å ta turen til fots er det også anledning til å legge til med båt i nærheten. Det vil også være mulighet for de som kun ønsker å delta på tur-aktivitet på dagtid å returnere uten overnatting.

Påmelding til folkehelsekoordinator Hege via hege.bekken@berg.kommune.no

Mer informasjon/påmelding
Berg kommune
16:00
01.09.2018 – 02.09.2018
Hege Bekken
46882717
hege.bekken@berg.kommune.no
Google Map of 69.4222912,17.295436300000006