Kurssted: Østmarka. Mer info: Nærmere informasjon om oppmøtested og hva man må ha med sendes de påmeldte.

NB: Kurset består av en teorikveld (3 timer) samt overnattingstur i Østmarka med en overnatting.

Har du noe erfaring med dagsturer, men ikke har tatt steget til overnattingsturer? Eller ønsker du deg kunnskap om det å overnatte ute i skogen? Da er dete kurset for deg.

Kurset tar sikte på å gi deg kunnskap, trygghet, selvtillit og ikke minst inspirasjon til å komme deg ut i naturen på overnattingstur. Det er en fordel med litt kjennskap til tur fra tidligere, og vi anbefaler at du har deltatt på ferskingkurset (10-timerskurset) eller har tilsvarende friluftskunnskap.

Kurset går over 2 dager med overnatting ute i skogen. I tillegg er det en teorikveld minst en uke i forkant av selve kurset.

Tid:

Kurs 1:

31. august: Teorikveld i DNT Oslo og Omegns lokaler i Storgata 3, kl. 18.00-21.00. Dette er en del av kurset, og det er viktig at alle deltar.

5.-6. september: Helgekurs med oppmøte lørdag kl. 10.00 og kurset avsluttes søndag 15.00.

Kurs 2: (i samarbeid med Lørenskog Turlag)

27. august: Teorikveld kl. 18.00-21.00 i Lørenskog (lokale annonseres senere). Dette er en del av kurset, og det er viktig at alle deltar.

12.-13. september: Helgekurs med oppmøte lørdag kl. 10.00 og kurset avsluttes søndag 15.00.

Kurssted: Østmarka

Temaer for kurset:

– Kart og kompass

– Valg og etablering av leirplass

– Overnatting i telt og DNT-hytte

– Allemannsretten

– Bålfyring

– Bekledning

– Mat på overnattingsturer

Mat: Det blir servert felles middag på lørdagen. Deltakerne tar selv med lunsj til begge dagene og frokost til søndagen, samt eventuell snacks. Kursleder tar også med kaffe og te.

Mer info: Nærmere informasjon om oppmøtested og hva man må ha med sendes de påmeldte. Vi vil være ute hele tiden. Det vil bli gjort nødvendige tilpasninger av kurset for å ivareta hensynet til smittevern.

Pris: Kr. 400,- for medlemmer. Kr. 500,- for ikke-medlemmer Meld deg inn her.

Utstyr: Du vil få en pakkeliste med nødvendig utstyr, som blir godt igjennom på teorikvelden i forkant av turen. Det er mulig å låne noe utstyr av DNT Oslo, som sekk, sovepose, liggeunderlag, sko, jakke og bukse. Si ifra til kursholdere hvis du ønsker å låne utstyr.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetenes råd om smittevern. Vi tar hensyn til hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Mer informasjon/påmelding
Lørenskog kommune
10:00
12.09.2020 – 13.09.2020


Google Map of 59.88679999999999,10.9829444