Kurssted: En av gapahukene i Maskinisten - vi møtes på parkeringsplassen og går sammen til bålstedet.

Har du lyst til å bli med på noen sosiale og lærerike kvelder rundt bålet? Ønsker du å lære mer om friluftsliv og bli inspirert til å gå mer på tur? Da er ferskingkurset noe for deg!

X-ung Bodø inviterer nå til ferskingkurs for alle i aldersgruppa 10-14 år som ønsker å bli tryggere eller lære mer om friluftsliv. Her skal vi fyre bål, leke, lære lure og kule triks som er kjekt å kunne når man skal på tur. I tillegg blir du kjent med nye venner på samme alder som også liker å være ute! Kurset passer like godt for deg som har gått litt på tur før, som deg som er helt nybegynner. Alt vi gjør underveis i kurset er praktiske oppgaver, så det blir ikke noe teori og pugging her i gården! Vi samles i en av gapahukene i Maskinisten fire uker på rad, og her skal alt foregå. Målet med kurset er at du som deltaker skal føle deg trygg på å ferdes i skogen, bli inspirert til å dra på tur, og viktigst av alt – ha det gøy!

Tid: Kurset går over 4 dager (4 onsdager over 4 uker), og hver kursdag varer i ca. 2,5 timer. Man melder seg på alle fire dagene når man melder seg på.

Første kursdato er onsdag 5. september, så samles vi hver onsdag (5., 12., 19. og 26. september) kl. 17.30-20.00.

Kurssted: En av gapahukene i Maskinisten – vi møtes på parkeringsplassen og går sammen til bålstedet.

Underveis i kurset skal vi snakke litt om disse tingene:

– Allemannsretten: Hvor kan man gå og hva må man ta hensyn til?

– Stier og merking: Hvordan fungerer merking og skilting og hva er lurt når man går på sti?

– Bekledning: Hva bør man ha på seg og med i sekken?

– Bål: Hva er det best og fyre med og hvordan fyrer man et bål?

– Kart og kompass: Hvordan leser man kartet og hva gjør man med kompasset?

– Matlaging ute: Hva kan man lage ute og hvordan tilbereder man mat på tur?

– Turplanlegging: Hvor langt kan man gå på en dag og hvordan planlegger man en fin tur?

Ikke bli skremt av at det høres litt teoretisk ut – vi skal gjøre alt på en morsom og praktisk måte! Hovedmålet gjennom hele kurset er å kose oss på tur!

Mat: Det blir servert kakao alle kurskveldene. Siste kvelden lager vi felles mat på bål/stormkjøkken som vi spiser sammen. Dette handler vi inn til, så gi gjerne beskjed dersom du har allergier.

Mer info: Nærmere informasjon om oppmøtested og hva man må ha med sendes de påmeldte i god tid før første kurskveld. Vi skal være ute hele tiden.

Pris: Kurset koster 100 kr for medlemmer av BOT/DNT. For ikke-medlemmer koster det 250,- kr. Det vil altså lønne seg å melde seg inn for de som ikke allerede er medlem, da får du også nyte godt av medlemsfordelene våre. Her kan du finne mer info om dette, samt knapp til innmeldingsside: https://www.bot.no/medlemskap/

Mer informasjon/påmelding
Bodø kommune
17:30
05.09.2018 – 11.06.2018
Marie Louise Stabell Pettersen
75 52 14 13
marie.pettersen@dnt.no
Google Map of 67.2916922,14.454304800000045