Oppmøte: Parkering ved Lysekloster ruiner

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre. I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner.

Turbeskrivelse: Vi starter turen med et lite besøk til klosterruinene før vi rette kurs langs gårdsvei mot Tveitane. Etter noen få hundremeter, tar vi en sti som leder oss gjennom skogen til Lysehornskaret og opp en litt brattere parti til toppen av Lyshornet. Toppen ligger på 405m og tilbyr et fantastisk utsikt over Lysefjorden og Lysøen, Austevoll og det åpne havet mot vest. Når alle har fått nyter utsikten, tar vi en annen rute tilbake til parkeringsplassen. Vi følger stivestover mot Rotlikampen og Grønhovda og videre til veien som går fra hovedveien til Ulvvatnet. Herfra fortsetter i nedover til Holavatnet og tilbake til parkeringsplassen.

Trasé: Lysekloster ruiner – Tveitane – Lyshornet – Rotlikampen – Grønhovda – Holavatnet – Lysekloster ruiner

Turledere: James Hosea (tlf. 92019623)

Oppmøte: Parkering ved Lysekloster ruiner (se kart)

Parkering: Lysekloster ruiner

Stigning: Ca. 450 hm

Distanse: Ca. 8 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her.

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook.

Mer informasjon/påmelding
Bjørnafjorden kommune
18:00
07.09.2021


Google Map of 60.22721000000001,5.405126000000001