Fredag ettermiddag møtes vi på parkeringsplassen ved Turistforeningen, eller som avtalt på planleggingsmøtet. Vi kjører sammen til Røldal.

Bli med på ekspedisjon til Breifonn, som er Rogalands eneste gjenværende isbre. Den ligger dels i Suldal og dels i hordalandskommunen Odda. Som de øvrige norske breene ble den dannet under den lille istiden for rundt 2500 år siden. Breifonn smelter fort nå så det er på tide å få opplevd den! Vi opplever også Storfonn, en liten bre som ligger hele året, på vei opp til Reinsnosi (1638 moh). Her opplever vi barskt og storslått høyfjellsterreng og utrolig utsikt fra toppen i alle retninger. Naturen her er vill og mektig og består av ur, svaberg og snøfenner.

Dag 1 – Turstart
Fredag ettermiddag møtes vi på parkeringsplassen ved Turistforeningen, eller som avtalt på planleggingsmøtet. Vi kjører sammen til Røldal, der vi leier hytter på Campingplass. De som vil kan ligge i telt. Dette avtaler vi på planleggingsmøtet. Vi lager en enkel felles kvelds når vi kommer fram til Røldal.

Dag 2 – Turdag

Lørdag kjører vi til Valldalsvannet og parkerer ved Grytingstøl. Det er nærmere 900 høydemeter til toppen av Reinsnosi (1638 moh) og på veien får vi med oss både Reinsnosfonni og Storfonn. Det blir felles Middag i Røldal på kvelden.

Dag 3 – Turdag og hjemreise
Søndag kjører vi inn Blåbergdalen til veis ende. Herfra er det ikke mer enn ca 550 høydemeter til toppen av breifonn. Fra toppen er utsikten mot Hardangervidda og det nordøstre hjørnet av Rogaland virkelig praktfull. Vi er hjemme i Stavanger ca 2100.

Planleggingsmøte:
Det hvite huset til Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger 8. september kl 19. På planleggingsmøtet organiserer vi kjøring og overnatting i Røldal.

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem: kr 450,-/ 750,-

Prisen dekker:
Turledelse, felles middager og administrasjon. Felles mat er suppe fredag og middag lørdag. Ellers tar hver enkelt med mat til de andre måltidene og drikke. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Krav til deltakerne:
Må være i god form.

Turledere:
Ola Lunde, 92258094, og Tove Sivertsen

Pakkeliste:
Vi går med lett sekk, men nødvendig bekledning for turer i høyfjellet er med. Vindsekk, solbriller og solkrem. Så sent på året er forhåpentligvis mesteparten av snøen smeltet slik at vi får prøvd isen. Stegjern for vandring på is kan leies på Frilageret. Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Se DNTs pakkeliste for sommerturer. Gode fjellstøvler og klær for fjellturer (vann & vindtette, samt ullundertøy).

Klær og utstyr kan leies på Frilager .no

Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg også å stikke innom vårt tursenter.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Mer informasjon/påmelding
Ullensvang kommune
17:00
11.09.2020 – 13.09.2020
Tale Klingsheim
92090253
tale@stf.no
Google Map of 59.833421695441984,6.815152353659051