ASDØLJUVET

Som en vestlandsdal i miniatyr kan Asdøljuvet by på en forlokkende villmarksnatur i Vestmarka, like utenfor Oslo.

Fra Solli gård går vi delvis på sti, delvis på skogsbilvei inn til Asdøltjern. Herfra følger vi elven Asdøla et kort stykke før vi følger skogsbilveien til setervollen Haukelia hvor vi tar en liten pause. Så følger vi stien gjennom frodig skog ned til Asdøl i Sylling. Derfra følger vi elven Asdøla opp igjen, gjennom Asdøljuvet. Her venter en fantastisk naturopplevelse med steile fjellvegger og en vakker foss. Vi må krysse elven flere ganger, første del er tilrettelagt med broer. Etter en bratt kneik ca. halvveis opp juvet går stien nærmere elven, som må steingås flere ganger. Dette krever god balanse og gode sko. Vel oppe ved Asdøltjern runder vi vannet på sydsiden. Her tar vi en ny pause før vi følger hovedsakelig samme vei tilbake til Solli, via Myggheim.

Ved for stor vannføring (f.eks. etter mye regn) er ikke Asdøljuvet gangbar. I så fall kan turen bli avlyst eller utsatt. Eller vi må følge sti og skogsbilvei tilbake til Asdøltjern.

Terreng og lengde: Varierende fra skogsbilvei til rufsete stier og steingåing. Godt fottøy anbefales. Turen er 13 km lang og tar ca. 5 timer.

Ta med: Det er gode bademuligheter i Asdøltjern; ta gjerne med badetøy og håndkle. Se også Generell turinformasjon.

Felles transport fra Bærum: Vi møtes kl 10.15 ved jernbanebrua i Sandvika (v/ taxi-/bussholdeplass) og fordeler oss i så mange biler som trengs. Avreise fra Sandvika kl 10.30. Man kan også møte direkte ved utfartsparkeringen 400 m nedenfor Solli gård i Asker. Avmasj kl. 11.00.

Påmelding: For å koordinere felles transport er det påmelding til turleder innen dagen i forveien. Det er ingen annen begrensning enn at det er plass i biler for de som trenger skyss. Vi ønsker beskjed om du kan bidra med skyss, eller om du har behov for skyss.

Asker kommune
10:15
31.08.2019
Nils Mathisrud
95435177
nils@vingtor.net
Google Map of 59.8499542,10.340723700000012