Storlihytta i Moldemarka

Skal du lede turer for Barnas Turlag i år eller er ansatt i skole eller barnehage? Eller ønsker du å få tips og inspirasjon til leker, aktiviteter og turaktiviteter for barn? Da er «Aktivitetslederkurset» noe for deg.

Naturen gir mulighet for aktivitet, utfordring, opplevelse og spenning!

Når: Søndag 12. september kl. 10-13.

Sted: Storlihytta ved Grindbygget, Moldemarka.

Om kurset

Kurset inneholder grunnleggende aktivitetslederkunnskaper og har mange praktiske forslag til hvordan vi kan tilrettelegge og gjennomføre aktiviteter i naturen.
Lek på flate tilpasset ulike aldersgrupper
Sansemotorisk stimulering i friluft
Bevegelsesleker i naturterreng
Naturens små og store rariteter
Naturen som arena for lek og læring
Teori (turledelse, formidling, organisering, arbeidsmåter) knyttes til de ulike aktivitetene.

Aktivitetene krever ikke bruk av hjelpemidler med unntak av det vi finner i naturen. Kurset kvalifiserer til å lede arrangement/familieturer i nærmiljøet for barn.

Instruktør: Anne-Britt Nilsen, førsteamanuensis i barn og bevegelse. Hun har arbeidet i mange år med barn ute i naturen i barnehage, grunnskole og frivillig idrett. Hun er turleder / instruktør i Den Norske Turistforening.

Målgruppe: Det passer for de som skal lede opplegg for Barnas Turlag, jobber i barnehage, de første årene i skolen, i idrettslag med barneidrett eller Røde Kors.

Påmelding:

Meld deg på ved å trykke på knappen til høyre på siden. Kurset er gratis for frivillige i Barnas Turlag (ta kontakt med DNT Romsdal for rabattkode ved påmelding). Andre betaler kr. 200,- (DNT-medlem) eller kr. 300,- (ikke-medlem) DNT Romsdal kan sende ut faktura til barnehager/skoler som ønsker å sende ansatte på kurs. Send e-post med navn, adresse, fødselsdato og kontaktinfo til arnstein.eide@dnt.no.

Ha med:

Klær til å bevege deg og være ute i (hele kurset foregår utendørs)
Mat og drikke
Notatbok
Nyttig litteratur

Turlederhåndboken, DNT.
Lek og lær, aktivitetsbok fra DNT
UTE aktiviteter i naturen, Anne-Britt Nilsen

Mer informasjon/påmelding
Molde kommune
10:00
12.09.2021
Arnstein S. Eide
71218202
dntromsdal@dnt.no
Google Map of 62.7480874,7.1434317