Arrangementet foregår over flere ulike steder, og det er ingen oppmøteplass. Registreringen av steder foregår ved å skanne QR-koder på de gitte toppene. Det er kun mulig å registrere topper fra fredag 10. september kl. 16.00 til søndag 12. september kl. 18.00. Slottet Slottet er en liten uoppdaget perle av våre topper. Ligger i innseilingen til Halden havn og gir flott utsikt. Litt vanskelig å komme til. Parkering bør skje på Verven før Eskeviken. Følg så veien ut til Eskeviken. Ta av til høyre før Esleviken gård og gå helt ned til sjøen. På snuplassen før bryggene går det en sti opp til venstre. Stien er en skogssti. Denne kan følges til toppen. Det er til tider bratt og kan være krevende. Du bør holde deg på stien, da det er en del stup. Når du skal ned igjen følger du samme vei. Vær forsiktig. Sauøya Parkering ved Sauøybrua. Følg stien opp første bratte bakke. På toppen tar du til høyre og følger stien som leder til toppen. Flere fantastiske utsiktspunkter. Noen bratte skrenter og stup man skal være obs på. Toppen gir en fantastisk utsikt mot hele byen og fjorden. Stien er bratt og kan virke krevende. Deler av stien er skogssti. Rød Herregård Toppen ligger i ytterkanten av Rødsparken. Hit kan du komme ved å vandre opp fra Refneveien gjennom hagen og til topps, eller fra Rød Herregård. I utgangspunktet er dette en av de mindre krevende toppene å nå, men vi utfordrer de i svært god fysisk form til å velge ruten med mest stigning. Rødsfjellet Byens utkikkspunkt og minneplass. Denne kan du nå ved å gå stien fra Solbakken, men du kan utfordre deg ved å parkere ved Rødsberg plass og gå stien fra sør og opp mot Rødsfjellet. God stigning, men flott utsikt over byen hele veien opp. Micheletfjellet For mange er dette en glemt perle. Gir en fantastisk utsikt over byen og fjorden der toppen ligger på høyden over Os kirkegård. Kan nå den fra Damhaugsiden gjennom Fjellstua eller fra Os-siden gjennom Axel Dahls Terrasse. Mindre utfordrende tur, men benytt sjansen til å ta rundtur i området. Månefjellet Tidlige tiders utkikkspunkt. Observasjonspost under krigen og i likhet med Micheletfjellet er denne en litt «glemt» topp. Gir fantastisk utsikt over Damhaugen og Norske skog sitt anlegg. I vest ser vi Iddefjorden og «Utlandet». Klokketårnet Utfordringens høyeste punkt. Kan velge vanskelighetsgrad alt fra hvor du starter turen. Fra byen eller fra Stevnesletta. Trapper eller sti/vei. Men en opplevelse når du først står på toppen og ser byen under deg. Rolandskansen. Også en tur du kan velge å variere vanskelighetsgrad på. Inngangen fra dammene eller campingen på festningen er lite kupert, men du kan velge å «angripe» toppen fra byen og gå stiene om Knardal eller Festningsgata til Toppen.

Fra fredag 10. september kl. 16.00 til og med søndag 12. september kl. 18.00 kan du få oppleve gleden og utsikten det bynære friluftslivet byr på, og i tillegg kan du vinne velsmakende premier. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg på denne siden og komme deg ut på tur med en mobiltelefon i lomma.

I forbindelse med friluftslivets uke, og inspirert av Bergens 3/4/7-fjellstur ønsker vi i Halden å arrangere en 3/5/8-fjellstur på våre bynære fjell. Det er valgt ut 8 spennende topper/utsiktspunkt med ulik vanskelighetsgrad nær Halden sentrum. Arrangementet varer fra fredag kl 16.00 til søndag kl. 18.00, og du må melde deg på via kommunens hjemmesider for å ha muligheten til å vinne premier.

Mer informasjon/påmelding
Halden kommune
16:00
10.09.2021 – 12.09.2021
Tor-Håkon Nordenhaug
97798095
tor-hakon.nordenhaug@halden.kommune.no
Google Map of 59.13299639999999,11.3874569