Logo – Friluftslivets uke

Dette er Friluftslivets uke

I Friluftslivets uke 1. – 9. september 2018 feirer vi norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke – og inviterer hele Norge til å bli med ut på tur!

I Friluftslivets uke inviteres alle i hele Norge til å bli med ut i naturen. Over hele landet kan du delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der du bor.

Uka sparkes i gang med sove-ute-aksjonen #nattinaturen lørdag 1. september, og avsluttes med Teltjakten på ti ulike steder – fra nord til sør – søndag 9. september. 

Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak.

Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år. I 2017 ble det registrert over 650 arrangementer i aktivitetskalenderen for uken.

Hva skjer i mitt nærområde?

Besøk aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke for å se hvilke arrangementer som foregår der du bor!

Nærfriluftsliv: Vi ønsker at enda flere skal få oppleve natur og friluftsliv – og bli kjent med utemulighetene der de bor. Denne uken kan du prøve nye turmål eller aktiviteter sammen med lokale lag og foreninger. Det kan være skog og fjellturer, sopp- og bærplukking, elvevandringer, naturstier, padleturer, klatring, speidertivoli, fugletitting, bålkos og pølsegrilling, felles overnatting i telt, turer til spennende historiske steder eller andre naturopplevelser.

Sparkes i gang med #nattinaturen 1. september

Uken starter med #nattinaturen lørdag 1. september. I 2017 sov opp mot 100 000 ute i friluft – og nå inviterer vi til ny sove-ute-aksjon!

Sett opp teltet i hagen, dra dyna ut på balkongen, slå leir i et skogholt, ved et vann eller overnatt på en fjelltopp. Deler du opplevelsene dine med bilder med emneknagg #nattinaturen kan du i tillegg vinne flotte premier!

#nattinaturen er allemannsretten i praksis, en rett som gjør det mulig for oss i Norge å ferdes fritt, høste fra og oppholde oss i naturen. Men husk at allemannsretten også forplikter til sporløs ferdsel, blant annet at vi vi ikke ødelegger naturen og rydder opp etter oss.

Friluftslivets uke avsluttes med Teltjakten på ti ulike steder i Norge søndag 9. september.

 

Friluftslivets uke sparkes i gang med #nattinaturen. Foto: Johnny Vaet Nordskog

Del denne artikkelenRelevante nyheter

Klar for en natt i naturen? Dette bør du vite før teltturen

Telting er en perfekt aktivitet både for sommeren og høsten. Det er gøy, billig og miljøvennlig – og når du kan ta tannpussen i tussmørket omringet av skogens lyder, og nyte frokosten på en knaus, tren...

Sats på gjenbruk i Friluftslivets uke!

Skaff deg det du trenger til Friluftslivets uke – uten å kjøpe noe nytt! På den måten sparer du både miljøet og lommeboka. Tekst: Linn Elise Jakhelln Foto: Synne Kvam I jakten på det nyeste o...

Bli med på #nattinaturen – vinn flotte premier!

Lørdag 1. september sparkes Friluftslivets uke 2018 i gang med en gigantisk sove-ute-aksjon! Foto: Nikolai Øyehaug I 2017 sov opp mot 100 000 personer ute under #nattinaturen. Vil du være med i år? Sje...